Flag

Trooppinen moussekakku

about 8 - 10 palaa
Keskitasoinen
570 minuuttia
Trooppista tunnelmaa tuova kakku maistuu kookokselta, ananakselta ja suklaalta.
LISÄTIETOJA
Tarkempia tietoja
Picture -
Picture -
ARVOSTELE RESEPTI
Kuinka resepti onnistui?

Inspiroidu

Reseptejä

Picture - Hero image

Reseptin ainesosat

Browniepohja
80 gvoita
80 gDr. Oetker Tummasuklaanapit leivontaan
3 rklvehnäjauhoja
2 kplkananmunaa
1 tlDr. Oetker Vanilja-aromia
suolaa
Ananashyydyke
2 kplDr. Oetker Liivatelehteä
200 gtuoretta ananasta
1 kplsitruunaa
1 dlsokeria
tippaDr. Oetker Keltaista elintarvikeväriä halutessasi
Kookosmousse
4 kplDr. Oetker Liivatelehteä
2,5 dlkookoskermaa
1 dlsokeria
1 dlturkkilaista jogurttia
1 tlDr. Oetker Vanilja-aromia
4 dlkuohukermaa

Näytä tuotteet

Picture - Dr. Oetker Tummasuklaanapit leivontaan
Picture - Dr. Oetker Vanilja-aromia
Picture - Dr. Oetker Liivatelehteä
Picture - Dr. Oetker Keltaista elintarvikeväriä halutessasi
Picture - Dr. Oetker Liivatelehteä
Picture - Dr. Oetker Vanilja-aromia
1

Ananashyydyke

Liota liivatelehdet kylmässä vedessä. Kuori ananas, poista ydin ja kuutioi hedelmä. Lisää kattilaan sokerin ja sitruunamehun kanssa, keitä noin 5 minuuttia tai kunnes ananas on hieman pehmennyt. Soseuta sauvasekoittimella ja lisää liivatelehdet, joista on puristeltu ylimääräinen vesi. Kaada seos halkaisijaltaan 15 cm silikonivuokaan ja nosta pakkaseen. Anna jähmettyä 4 tuntia.

2

Browniepohja

Picture - Trooppinen moussekakku 3

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Vuoraa halkaisijaltaan 20 cm irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja voitele reunat, laita sivuun odottamaan.
 
Mittaa voi ja suklaa kattilaan. Sulata miedolla lämmöllä samalla sekoittaen. Lisää vaniljauute, suola sekä sokeri ja sekoita tasaiseksi. Vatkaa joukkoon kananmuna kerrallaan. Siivilöi lopuksi jauhot seokseen ja sekoita tasaiseksi.
 
Kaada taikina irtopohjavuokaan ja naputa vuokaa muutaman kerran pöydän reunaa vasten, jotta ilmakuplat rikkoutuvat. Paista uunissa 16 minuuttia. Nosta uunista ja anna jäähtyä täysin.
 
Kun kakkupohja on jäähtynyt täysin ja ananashyydyke jähmettynyt, valmista kookosmousse.
 

3

Kookosmousse

Irrota ananashyydyke muotista ja aseta kakkupohjan keskelle irtopohjavuokaan. Laita sivuun odottamaan.
 
Liota liivatelehdet. Mittaa kookoskerma ja sokeri kattilaan, kuumenna kunnes sokeri sulaa. Nosta hellalta ja lisää liivatelehdet, joista on puristeltu ylimääräinen neste. Sekoita tasaiseksi, nosta sivuun ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi (20–25 astetta).
 
Vatkaa kermavaahto ja vaniljauute vaahdoksi. Notkista turkkilainen jogurtti ja sekoita kermavaahdon sekaan. Kaada kookoskerma ohuena nauhana kermavaahdon joukkoon samalla sekoittaen. Kaada massa kakkupohjan päälle irtopohjavuokaan. Napauta taas vuokaa työtasoa vasten, jotta moussemassa tasoittuu. Nosta jääkaappiin hyytymään yön yli tai vähintään neljäksi tunniksi.

4

Koristelu

Picture - Trooppinen moussekakku 2

Voit halutessasi koristella kakun kuivatuilla ananasviipaleilla. Lämmitä uuni 100-asteiseksi. Kuori ananas ja leikkaa hedelmästä mahdollisimman ohuita siivuja. Levitä leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja kuivata uunissa 2–3 h. Käännä kukat puolessa välissä niin, että peltiä vasten ollut pinta osoittaa ylöspäin.