Flag

Vegaaninen suklaamoussekakku

8 - 10 palaa
Keskitasoinen
450 minuuttia
Vegaaninen suklaakakku saa makuunsa vivahteen kahvista. Kakkuun ei käytetä lainkaan sokeria, makeuden tuovat taatelit!
LISÄTIETOJA
Tarkempia tietoja
Picture -
Picture -
ARVOSTELE RESEPTI
Kuinka resepti onnistui?

Inspiroidu

Reseptejä

Picture - Hero image

Reseptin ainesosat

Pohja
100 gkivettömiä taateleita
1 psDr. Oetker Mantelijauhetta (50g)
1 tlespresso pikakahvijauhetta
2 rklkiehuvaa vettä
1 rklDr. Oetker Leivontakaakaota
1 psDr. Oetker Mantelilastuja (50g)
Vegaaninen suklaamousse
100 gcashewpähkinöitä, suolaton
200 gkivettömiä taateleita
1 dlkylmää vettä
1 psDr. Oetker Vegegeliä (1 annospussi)
2 rklkaakaojauhetta
2 tlTaylor & Colledge Vanilla Extract vaniljauutetta
1 rklkookosöljyä (nestemäistä)
1 dlsoijavispiä
Koristelu
1,5 dlsoijavispiä
hasselpähkinöitä

Näytä tuotteet

Picture - Dr. Oetker Mantelijauhetta (50g)
Picture - Dr. Oetker Leivontakaakaota
Picture - Dr. Oetker Mantelilastuja (50g)
Picture - Dr. Oetker Vegegeliä (1 annospussi)
Picture - Taylor & Colledge Vanilla Extract vaniljauutetta

Huomioitavaa ennen leivontaa

Reseptin onnistumisen kannalta on tärkeää, että omistat hyvän tehosekoittimen tai monitoimikoneen. Jos tehosekoittimesi tai monitoimikoneesi kulho on liian pieni, voit tehdä pohjan ja moussen kahdessa osassa. 

Olemme valmistaneet kakun  ø 16 cm irtopohjavuokaan. Kakkuvuoan pohja vuorataan leivinpaperilla ja sivuille asetetaan kelmut, jotta kakku lähtee vuoasta helposti irti. Voit halutessasi käyttää myös isompaa vuokaa. Tällöin pohjasta sekä täytekerroksesta tulee ohuempi.

1

Valmistus

Liota suklaamousseen tulevia cashew-pähkinöitä 1 dl kylmässä vedessä vähintään 2 tuntia (mieluiten 4 tuntia). Liotus pehmentää cashew-pähkinöitä, jolloin niitä voi käyttää helposti tuorejuuston tavoin vegaanisessa leivonnassa.

2

Pohja

Laita taatelit, mantelijauhe ja kiehuvaan veteen sekoitettu espressojauhe monitoimikoneeseen ja sekoita tasaiseksi massaksi. Lisää vielä kaakaojauhe ja sekoita hyvin. Ota massa pöydälle ja kääntele joukkoon mantelilastut, kunnes saat massalle hyvän rakenteen.

Laita leivinpaperipala irtopohjavuoan pohjalle. Sulje irtopohjavuoan sivut niin, että leivinpaperi on tiukasti vuoassa kiinni. Vuoraa sivut muovikelmulla. Levitä massa muotin pohjalle ohueksi kerrokseksi. Painele tasaiseksi ja laita pohja jääkaappiin.

3

Vegaaninen suklaamousse

Laita liotetut cashewpähkinät monitoimikoneeseen ja hienonna. Lisää taatelit yksitellen joukkoon ja sekoita tasaiseksi massaksi. 


Liota Vegegel kylmään veteen ja keitä, kunnes massa sakenee (1-2 minuuttia). Lisää se sitten taatelimassan joukkoon yhdessä kaakaon, vaniljauutteen ja kookosöljyn kanssa ja sekoita tasaiseksi massaksi.


Vatkaa soijavispi vaahdoksi ja kääntele kaakaomassan joukkoon. Kaada valmis massa pohjan päälle ja napauta pohjaa pöytätasoa vasten niin, että pinta tasoittuu siististi. Anna kakun jähmettyä jääkaapissa 3-4 tuntia, kunnes mousse on hyytynyt.

4

Koristelu

Picture - Vegansk-chokolade_moussekage_oppefra_til_web.jpg

Vatkaa soijavispi vaahdoksi.

Avaa irtopohjavuoka ja aseta kakku tarjoiluvadille. Pilko hasselpähkinät. Irrota muovikelmu varovasti reunoista. Koristele kakku soijavispivaahdolla ja pilkotuilla hasselpähkinöillä. Kakku säilyy jääkaapissa jopa 2 päivää.