Rahka-omenakakku
Voitele ja jauhota mantelijauheella irtopohjavuoka (halkaisija 24 cm). Kuumenna uuni:
Kiertoilmauunin lämpötila: 140 °C
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 160 °C
Valmista aluksi täyte. Kuori ja kuutioi omenat pieniksi kuutioiksi. Sekoita muut täytteen ainekset keskenään ja lisää lopuksi omenakuutiot.
Sekoita jauhot, vanilliinisokeri ja leivinjauhe kulhossa. Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat rasva-sokerivaahtoon yksitellen hyvin vatkaten. Siivilöi jauhoseos taikinaan ja sekoita kevyesti.
Levitä puolet taikinasta leivitettyyn irtopohjavuokaan. Levitä rahkatäyte taikinan päälle ja levitä lopputaikina rahkatäytteen päälle. Taikinan levittäminen pehmeän täytteen päälle onnistuu hyvin kuumaan veteen kastetulla ruokalusikalla. Ripottele pinnalle mantelilastuja. Paista uunissa:
Paistoaika
45 minuuttia
Positie rooster: Alatasolla
Anna kakun jäähtyä vuoassa jonkin aikaa ennen irroittamista. Siivilöi jäätyneelle kakulle tomusokeria. Tarjoa vaniljakastikkeen kanssa. Säilytä kakku jääkaapissa.
Inspiroidu
Reseptejä

Vaniljainen vohvelikakku

Manteliappelsiinikakku

Hempeä Ruby-suklaakakku

Ruusupursotettu juhlakakku

Porkkanakakku

Rommikakku
