Mansikkatorttu

(0)
Sinun arviosi Kiitos arviostasi!
    (Ei minun makuuni)
    (Menettelee)
    (Ihan ok)
    (Todella hyvä)
    (Täydellinen)

Torttupohjan päälle tehty mansikkatorttu kätkee sisäänsä vaniljakreemiä.

noin 12 palaa

Vaikeustaso 2 40 Minuuttia

Ainekset

Ainekset

reseptiin Mansikkatorttu

Torttupohja:

2 dl vehnäjauhoja
1 tl Dr. Oetker Leivinjauhetta
1 ½ dl sokeria
1 tl Dr. Oetker Vaniljasokeria
4 kpl kananmunaa
3 rkl ruokaöljyä

Vaniljakreemi:

½ ps Dr. Oetker Paistonkestävä Vaniljakreemi (50 g)
3 dl kevytmaitoa

Pinnalle:

2 l tuoreita mansikoita (1 kg)
1 ps Dr. Oetker Vegegeliä
2 dl vettä tai punaista mehua

Valmistus

Valmistus

1

Esivalmistelut:

Voitele ja korppujauhota torttuvuoka (halkaisija 28 cm) tai vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 26-28 cm) pohja leivinpaperilla. Esilämmitä uuni 200 asteiseksi.

2

Torttupohja:

Sekoita leivinjauhe jauhoihin. Lisää kaikki muut aineet ja sekoita sähkövatkaimella minuutin ajan. Kaada taikina vuokaan ja nosta esilämmitettyyn uuniin. Paista noin 15 minuutin ajan. Kumoa paistettu pohja leivinpaperin päälle ja anna jäähtyä.

3

Vaniljakreemi:

Valmista vaniljakreemi pohjan paistuessa. Vaahdota maito ja vaniljakreemi ilmavaksi vaahdoksi. Anna tekeytyä 30 minuuttia jääkaapissa. Levitä kreemi jäähtyneelle torttupohjalle.

4

Mansikat:

Puhdista ja halkaise mansikat. Asettele kreemin päälle.

5

Kiille:

Mittaa vesi tai mehu kattilaan. Seoksen voi värjätä punaiseksi myös lisäämällä muutaman tipan punaista elintarvikeväriä. Lisää Vegegel. Kuumenna seos kiehuvaksi. Nostele lusikalla tai sudin avulla mansikoiden päälle. Anna kakun tekeytyä hetki jääkaapissa ennen tarjoilua.

Voit käyttää mansikoidan tilalla myös muita marjoja tai hedelmiä. Myös pakastemarjat käyvät. Käytä siinä tapauksessa marjat jäisinä. Anna marjojen sulaa kiilteen lisäämisen jälkeen.

Ravintosisältö: reseptiin Mansikkatorttu

per annos / kappale per 100 g / ml
Energia 1857kJ
547kcal
982kJ
289kcal
Rasva 36g 19g
Hiilihydraatit 29g 15g
Proteiini 4.7g 2.5g