Gluteenittomat Baklava-piiraat
12 kappaletta
Keskitasoinen
40 minuuttia
Pienet baklavapiiraat on täytetty pistaasipähkinöillä. Nämä gluteenittomat piiraat ovat erinomainen jälkiruoka!
Reseptin ainesosat
Valmistus
Pohja
3,5 dl
kaurahiutaleita
0,5 dl
Nestemäistä kookosöljyä
2 rkl
vaahterasiirappia
Pähkinäkerros
50 g
pistaasipähkinöitä
2 rkl
vaahterasiirappia
0,5 tl
kanelia (jauhettuna)
0,5 tl
kardemumma (jauhettuna)
Yhteensä :
40 minuuttia
Valmistus :
20 minuuttia
1
Pohja
Hienonna kaurahiutaleet jauhoksi monitoimikoneessa. Voitele 12 muffinivuokaa muffinipellistä. Pilko pistaasipähkinät ja lämmitä uuni 180 °C.
Sekoita kaurahiutalejauho kookosöljyn ja vaahterasiirapin kanssa. Painele muffinivuokien pohjalle.
2
Mantelikerros
Sekoita keskenään mantelijauhe, vaahterasiirappi ja kookosöljy. Jaa seos tasaisesti jokaiseen muffinivuokaan. Painele täytettä kevyesti.
Pähkinäkerros
Sekoita pistaasipähkinät, vaahterasiirappi ja mausteet keskenään ja ripottele seos mantelikerroksen päälle. Paista uunin keskitasolla 20 minuuttia.
Anna piiraiden jäähtyä täysin muffinivuoassa. Kun ne ovat jäähtyneet, irrota kevyesti pienen veitsen avulla.
LISÄTIETOJA
Tarkempia tietoja
ARVOSTELE RESEPTI
Kuinka resepti onnistui?
ARVOSTELE RESEPTI
Kuinka resepti onnistui?
Inspiroidu
Reseptejä
Seuraa meitä
Seuraa Dr. Oetkeria sosiaalisessa mediassa