Flag

Minttusuklaakuuset

20 - 25 kappaletta
Keskitasoinen
120 minuuttia
Itse tehdyt suukot joulukuusen muodossa. Täytteenä hurmaa ilmava marenkivaahto, jonka päälle valutetaan rapea minttusuklaakuorrute.
LISÄTIETOJA
Tarkempia tietoja
Picture -
Picture -
ARVOSTELE RESEPTI
Kuinka resepti onnistui?

Inspiroidu

Reseptejä

Picture - Hero image

Reseptin ainesosat

Suklaapohja
2,3 dlvehnäjauhoja
75 gkylmää voita kuutioiksi leikattuna
1 dltomusokeria
1 rklkaakaojauhetta
1 tlTaylor & Colledge Vanilla Paste vaniljatahnaa
2 kplkananmunan keltuaista
Marenkivaahto
2,75 dlsokeria (240g)
6 rklglukoosisiirappia (115g)
0,75 dlvettä
4 kplkananmunan valkuaista (140 g)
0,25 dlsokeria (20g)
2 tlDr. Oetker Vihreää geeliväriä
2 tlTaylor & Colledge Vanilla Extract vaniljauutetta
Suklaakuorrute
350 gtummaa suklaata rouhittuna
100 gkaakaovoita hienonnettuna
4 tlDr. Oetker Piparminttuaromia
Koristelu
1Dr. Oetker Soft Silver Pearls -koristerakeita

Näytä tuotteet

Picture - Taylor & Colledge Vanilla Paste vaniljatahnaa
Picture - Dr. Oetker Vihreää geeliväriä
Picture - Taylor & Colledge Vanilla Extract vaniljauutetta
Picture - Dr. Oetker Piparminttuaromia
Picture - Dr. Oetker Soft Silver Pearls -koristerakeita

Suklaapohjat

Kuumenna uuni 200 ºC kiertoilmalle. Sekoita kaikki ainekset yhteen käsin vaivaten. Kauli taikina kahden leivinpaperin välissä 2–3 mm paksuiseksi. Leikkaa pohjat pyöreän muotin (ø5 cm) avulla. Jätä pyöreiden pohjien väliin 1 cm väliä. Poista ylimääräinen taikina pohjien ympäriltä. Älä siirrä pohjia leivinpaperilta, jolla ne on muotoiltu. Toista sama jäljelle jääneelle taikinalle. Paista uunissa 8–10 minuuttia. Anna pohjien jäähtyä pöydällä leivinpaperin päällä.


Marenkivaahto

Kuumenna sokeri, glukoosisiirappi ja vesi 117 asteeseen. Käytä apuna sokerilämpömittaria. Vaahdota valkuaiset sähkövatkaimella kuumennuksen aikana. Lisää 0,25 dl sokeria valkuaisten joukkoon ja vatkaa kiiltäväksi vaahdoksi.

Kaada kuuma sokeriseos valkuaisten joukkoon ohuena nauhana samalla sekoittaen sähkövatkaimella. Vatkaa sitten korkeimmalla nopeudella vähintään 5 minuuttia, kunnes vaahto jähmettyy ja on kovaa. Sekoita lopuksi joukkoon vihreää väriä ja vaniljauutetta. Siirrä vaahto pursotuspussiin, jossa on iso tähtitylla. Pursota vaahtoa suklaapohjien päälle noin 5–6 cm korkeuteen niin, että ne muistuttavat joulukuusia.


Suklaakuorrute

Laita rouhittu suklaa ja hienonnettu kaakaovoi mikrolämmitystä kestävään kulhoon. Kuumenna seosta 30 sekuntia kerrallaan ja sekoita lämmitysten välissä. Jatka kunnes suklaa on alkanut sulaa. Jatka kuumennusta 10 sekunnin pätkissä ja sekoita hyvin välissä. Suklaan tulee olla lämmöltään 31–32-asteista, jotta se temperoituu. Suklaan tulee olla täysin nestemäistä, mutta se ei saa ylittää 34 astetta.

Lisää piparminttuaromi ja kaada seos lasiin. Kasta vaahtokuusi suklaaseen, niin että vaahto peittyy kauttaaltaan. Pidä kuusta kastamisen jälkeen hetki alassuin, jotta ylimääräinen suklaa valuu pois.


Koristelu

Kun suklaa on hieman jähmettynyt, koristele kuuset hopeisilla koristerakeilla.