EVÄSTEIDEN KÄYTTÖ DR. OETKERIN verkkosivustolla

Tämä verkkosivusto tallentaa laitteellesi evästeitä parantaakseen sivuston toimintaa sekä auttaakseen meitä ja yhteistyökumppaneitamme saamaan käsityksen sivustomme käytöstä. Jatkamalla tämän sivuston käyttöä (klikkaamalla, selaamalla ja sivuilla liikkumalla) tai poistamalla tämän evästeilmoituksen hyväksyt evästeiden käytön. Saat lisätietoa evästeistä ja niiden poistamisesta yksityisyydensuojakäytännöstämme.

Välttämättömät evästeet
Nämä evästeet ovat välttämättömiä oetker.de-sivuston perustoimintojen käyttämiseksi.
Välttämättömät evästeet ja suorituskykyä mittaavat evästeet
Suorituskykyä mittaavat evästeet auttavat analysoimaan oetker.de-palvelun käyttöä, jotta voimme jatkuvasti arvioida ja parantaa palvelun laatua.
Välttämättömät evästeet, suorituskykyä mittaavat evästeet, markkinointievästeet ja kolmannen osapuolen evästeet
Markkinointi- ja kolmannen osapuolen evästeet auttavat meitä näyttämään oetker.de-palvelun yksilöllistä sisältöä muilla alustoilla.

Jääprinsessakakku

Näyttävä jääprinsessakakku on koristelijan unelma! Kauniiden koristeiden alta paljastuu mustikkatäytekakku, joka kuorrutetaan marenkikreemillä.

10 palaa

Vaikeustaso 3 120 minuuttia

Ainekset:

Ainekset:

reseptiin Jääprinsessakakku

Pohja:

150 g voita
2 dl maitoa
5 kpl kananmunan valkuaista
2 tl Taylor & Colledge Vanilla Extract vaniljauutetta
4,5 dl vehnäjauhoja
3 tl Dr. Oetker Leivinjauhetta
2,5 dl sokeria
Dr. Oetker Violettia geeliväriä
Dr. Oetker Sinistä geeliväriä

Täyte:

300 g mustikoita
1 dl sokeria
4 kpl kananmunan keltuaista
2 rkl maissitärkkelystä
50 g voita

Kuorrute ja koristelu:

4 kpl kananmunan valkuaista
2 dl sokeria
200 g voita
2 tl Taylor & Colledge Vanilla Extract vaniljauutetta
Dr. Oetker Sinistä geeliväriä
50 g Dr. Oetker Valkoista Sokerimassaa
Dr. Oetker Silver Glitter spray -kimallesuihketta
Dr. Oetker Silver -koristerakeita
1 Dr. Oetker Super Hero koristerakeita
Dr. Oetker Chocolate Silver Pearls -koristerakeita
100 g valkosuklaata tai sinisiä candy melts -nappeja
1 ps Dr. Oetker Marenkijauhetta , valmista marengit pussin ohjeiden mukaisesti

Valmistus

Valmistus:

1

Esivalmistelut

Esikuumenna uuni 175 asteiseksi. Vuoraa kolme irtopohjavuokaa (halk. noin 15 cm) leivinpaperilla.

2

Pohja

Vaahdota voi kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita maito, valkuaiset ja vanilja yhteen. Sekoita leivinjauhe ja sokeri vehnäjauhoihin. Kääntele jauhoseos voivaahtoon, lisää maito ja vatkaa tasaiseksi. Jaa taikina kolmeen osaan. Värjää yksi osa sinisellä ja yksi violetilla. Jaa taikinat esivalmisteltuihin vuokiin ja paista noin 30–40 minuuttia tai kunnes pohjaan painettuun puutikkuun ei tartu enää raakaa taikinaa.

3

Täyte

Kuumenna mustikoita miedolla lämmöllä, kunnes niistä irtoaa nestettä. Nosta lämpöä ja keitä pehmeiksi. Siivilöi mustikat, jotta saa sileää sosetta. Kaada 2 dl sosetta kattilaan. Lisää sokeri, voi, maissitärkkelys ja keltuaiset. Kuumenna seosta koko ajan sekoittaen, kunnes se kiehahtaa ja sakeutuu. Jäähdytä.

4

Kuorrute ja koristelu

Mittaa valkuaiset ja  sokeri kuumuutta kestävään lasi- tai metallikulhoon. Aseta kulho vesihauteeseen ja kuumenna kevyesti vatkaten, kunnes seos vaahtoutuu ja saavuttaa 65 asteen lämpötilan. Ota kulho vesihauteesta ja vatkaa vaahto huoneenlämpöiseksi. Lisää huoneenlämpöinen voi pieninä kuutioina. Jos vaahto muuttuu liian löysäksi, laita se jääkaappiin muutamaksi minuutiksi ja vatkaa sen jälkeen kovalla teholla hetki. Mausta valmis kuorrute vaniljalla.

Aseta sininen pohja tarjoiluvadille. Pursota pohjan reunalle rengas kuorrutteesta. Annostele renkaan keskelle mustikkatahnaa. Nosta päälle liila pohja ja toista sama uudelleen. Nosta vaalea pohja päälle kanneksi. Kuorruta kakku ohuelti kreemillä ja anna asettua kylmässä vähintään 30 minuuttia. Värjää loput kreemistä siniseksi ja pyyhi kreemiä pisaroiksi jäähdytetyn kakun pintaan. Tasoita. Pursota loput kreemistä kakun päälle.

Tee sokerimassasta lumihiutaleita. Suihkuta hiutaleet kimallesuihkeella ja anna kuivua. 

Tee koristerakeista sekoitus ja taputtele rakeita kakun alareunaan. Sulata candy melts napit ja levitä leivinpaperille ohueksi levyksi. Ripottele pintaan koristerakeita ja anna jähmettyä. Taittele jähmettynyt levy paloiksi. Viimeistele kakku lumihiutalein, koristerakein, marengein ja koristelastuin.

Valmista sokerimassalumihiutaleet jo edellisenä päivänä, jotta ne ehtivät kuivua ja säilyttävät muotonsa. Koristelastut voit tehdä myös temperoidusta suklaasta.

Reseptin ravintosisältö Jääprinsessakakku

Per Annos / Kappale Per 100 g / ml
Energia 3366kJ
804kcal
1348kJ
322kcal
Rasva 38.79g 15.52g
Hiilihydraatit 103.44g 41.38g
Proteiini 10.53g 4.21g