Jääprinsessakakku

(0)
5 1 5
Arvostele resepti Kiitos arvostelustasi!
    (Kerta kokeilu riitti.)
    (Ihan ok.)
    (Tämä oli hyvä.)
    (Loistava!)
    (Aivan ihana! )

Näyttävä jääprinsessakakku on koristelijan unelma! Kauniiden koristeiden alta paljastuu mustikkatäytekakku, joka kuorrutetaan marenkikreemillä.

10 palaa

Vaikeustaso 3 120 minuuttia

Ainekset:

Ainekset:

reseptiin Jääprinsessakakku

Pohja:

150 g voita
2 dl maitoa
5 kpl kananmunan valkuaista
2 tl Taylor & Colledge Vanilla Extract vaniljauutetta
4,5 dl vehnäjauhoja
3 tl Dr. Oetker Leivinjauhetta
2,5 dl sokeria
Dr. Oetker Violettia geeliväriä
Dr. Oetker Sinistä geeliväriä

Täyte:

300 g mustikoita
1 dl sokeria
4 kpl kananmunan keltuaista
2 rkl maissitärkkelystä
50 g voita

Kuorrute ja koristelu:

4 kpl kananmunan valkuaista
2 dl sokeria
200 g voita
2 tl Taylor & Colledge Vanilla Extract vaniljauutetta
Dr. Oetker Sinistä geeliväriä
50 g Dr. Oetker Valkoista Sokerimassaa
Dr. Oetker Silver Glitter spray -kimallesuihketta
Dr. Oetker Silver -koristerakeita
1 Dr. Oetker Super Hero koristerakeita
Dr. Oetker Chocolate Silver Pearls -koristerakeita
100 g valkosuklaata tai sinisiä candy melts -nappeja
1 ps Dr. Oetker Perfect Meringues -marenkijauhetta valmista marengit pussin ohjeiden mukaisesti

Valmistus

Valmistus:

1

Esivalmistelut

Esikuumenna uuni 175 asteiseksi. Vuoraa kolme irtopohjavuokaa (halk. noin 15 cm) leivinpaperilla.

2

Pohja

Vaahdota voi kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita maito, valkuaiset ja vanilja yhteen. Sekoita leivinjauhe ja sokeri vehnäjauhoihin. Kääntele jauhoseos voivaahtoon, lisää maito ja vatkaa tasaiseksi. Jaa taikina kolmeen osaan. Värjää yksi osa sinisellä ja yksi violetilla. Jaa taikinat esivalmisteltuihin vuokiin ja paista noin 30–40 minuuttia tai kunnes pohjaan painettuun puutikkuun ei tartu enää raakaa taikinaa.

3

Täyte

Kuumenna mustikoita miedolla lämmöllä, kunnes niistä irtoaa nestettä. Nosta lämpöä ja keitä pehmeiksi. Siivilöi mustikat, jotta saa sileää sosetta. Kaada 2 dl sosetta kattilaan. Lisää sokeri, voi, maissitärkkelys ja keltuaiset. Kuumenna seosta koko ajan sekoittaen, kunnes se kiehahtaa ja sakeutuu. Jäähdytä.

4

Kuorrute ja koristelu

Mittaa valkuaiset ja  sokeri kuumuutta kestävään lasi- tai metallikulhoon. Aseta kulho vesihauteeseen ja kuumenna kevyesti vatkaten, kunnes seos vaahtoutuu ja saavuttaa 65 asteen lämpötilan. Ota kulho vesihauteesta ja vatkaa vaahto huoneenlämpöiseksi. Lisää huoneenlämpöinen voi pieninä kuutioina. Jos vaahto muuttuu liian löysäksi, laita se jääkaappiin muutamaksi minuutiksi ja vatkaa sen jälkeen kovalla teholla hetki. Mausta valmis kuorrute vaniljalla.

Aseta sininen pohja tarjoiluvadille. Pursota pohjan reunalle rengas kuorrutteesta. Annostele renkaan keskelle mustikkatahnaa. Nosta päälle liila pohja ja toista sama uudelleen. Nosta vaalea pohja päälle kanneksi. Kuorruta kakku ohuelti kreemillä ja anna asettua kylmässä vähintään 30 minuuttia. Värjää loput kreemistä siniseksi ja pyyhi kreemiä pisaroiksi jäähdytetyn kakun pintaan. Tasoita. Pursota loput kreemistä kakun päälle.

Tee sokerimassasta lumihiutaleita. Suihkuta hiutaleet kimallesuihkeella ja anna kuivua. 

Tee koristerakeista sekoitus ja taputtele rakeita kakun alareunaan. Sulata candy melts napit ja levitä leivinpaperille ohueksi levyksi. Ripottele pintaan koristerakeita ja anna jähmettyä. Taittele jähmettynyt levy paloiksi. Viimeistele kakku lumihiutalein, koristerakein, marengein ja koristelastuin.

Valmista sokerimassalumihiutaleet jo edellisenä päivänä, jotta ne ehtivät kuivua ja säilyttävät muotonsa. Koristelastut voit tehdä myös temperoidusta suklaasta.

Reseptin ravintosisältö Jääprinsessakakku

Per Annos / Kappale Per 100 g / ml
Energia 3366 kJ
804 kcal
1348 kJ
322 kcal
Rasva 38.79 g 15.52 g
Hiilihydraatit 103.44 g 41.38 g
Proteiini 10.53 g 4.21 g
Suostumus seurantaan

Olisimme iloisia, jos antaisit meille ja kumppaneillemme luvan käyttää evästeitä ja vastaavia teknologioita, jotta voisimme ymmärtää tapaasi käyttää verkkosivustoamme. Näin saisimme paremman käsityksen toiminnastasi käyttäjänä ja voisimme mukauttaa verkkosivustoamme sen pohjalta. Lisäksi me ja kumppanimme haluaisimme käyttää näitä tietoja personoidun palvelun tarjoamiseksi kumppaneidemme alustoilla. Jos annat suostumuksesi tähän, valitse ”Salli”. Lisätietoja löytyy tietosuojakäytännöstämme. Voit muuttaa mieltäsi milloin tahansa.

Välttämättömät toiminnot

Tarvitsemme näitä evästeitä ja vastaavia teknologioita mahdollistaaksemme verkkosivustomme perustoiminnot. Sellaisiin kuuluu esimerkiksi näiden asetusten tallentaminen. Tämä on ehdottoman välttämätöntä, joten näiden evästeiden ja vastaavien teknologioiden käyttöä ei voi kieltää.

Aina käytössä
Analytiikka ja personointi

Lisäksi haluaisimme oppia lisää siitä, miten käytät sivustoamme, jotta voisimme optimoida sitä sinulle ja muille käyttäjille. Tähän tarkoitukseen käytämme evästeitä ja vastaavia teknologioita, jotka kartoittavat käyttäjien toimintaa ja siten auttavat meitä parantamaan sinulle tarjoamaamme palvelua.

Joo

ei

(Uudelleen)markkinointi ja tietojen jakaminen kolmansille osapuolille

Varmistaaksemme, että voimme mukauttaa markkinointikampanjoitamme sinun tarpeisiisi, keräämme tietoa siitä, miten saavut sivustollemme ja miten toimit mainostemme kohdalla. Tämä auttaa meitä parantamaan sekä mainoksiamme että sisältöjämme sinua varten. Markkinointikumppanimme käyttävät näitä tietoja myös omiin tarkoituksiinsa, esimerkiksi personoidakseen tiliäsi tai profiiliasi omalla alustallaan.

Joo

ei