reseptiin Jääprinsessakakku
150 g | voita |
2 dl | maitoa |
5 kpl | kananmunan valkuaista |
2 tl | Taylor & Colledge Vanilla Extract vaniljauutetta |
4,5 dl | vehnäjauhoja |
3 tl | Dr. Oetker Leivinjauhetta |
2,5 dl | sokeria |
Dr. Oetker Violettia geeliväriä | |
Dr. Oetker Sinistä geeliväriä |
300 g | mustikoita |
1 dl | sokeria |
4 kpl | kananmunan keltuaista |
2 rkl | maissitärkkelystä |
50 g | voita |
4 kpl | kananmunan valkuaista |
2 dl | sokeria |
200 g | voita |
2 tl | Taylor & Colledge Vanilla Extract vaniljauutetta |
Dr. Oetker Sinistä geeliväriä | |
50 g | Dr. Oetker Valkoista Sokerimassaa |
Dr. Oetker Silver Glitter spray -kimallesuihketta | |
Dr. Oetker Silver -koristerakeita | |
1 | Dr. Oetker Super Hero koristerakeita |
Dr. Oetker Chocolate Silver Pearls -koristerakeita | |
100 g | valkosuklaata tai sinisiä candy melts -nappeja |
1 ps | Dr. Oetker Perfect Meringues -marenkijauhetta , valmista marengit pussin ohjeiden mukaisesti |
Esikuumenna uuni 175 asteiseksi. Vuoraa kolme irtopohjavuokaa (halk. noin 15 cm) leivinpaperilla.
Vaahdota voi kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita maito, valkuaiset ja vanilja yhteen. Sekoita leivinjauhe ja sokeri vehnäjauhoihin. Kääntele jauhoseos voivaahtoon, lisää maito ja vatkaa tasaiseksi. Jaa taikina kolmeen osaan. Värjää yksi osa sinisellä ja yksi violetilla. Jaa taikinat esivalmisteltuihin vuokiin ja paista noin 30–40 minuuttia tai kunnes pohjaan painettuun puutikkuun ei tartu enää raakaa taikinaa.
Kuumenna mustikoita miedolla lämmöllä, kunnes niistä irtoaa nestettä. Nosta lämpöä ja keitä pehmeiksi. Siivilöi mustikat, jotta saa sileää sosetta. Kaada 2 dl sosetta kattilaan. Lisää sokeri, voi, maissitärkkelys ja keltuaiset. Kuumenna seosta koko ajan sekoittaen, kunnes se kiehahtaa ja sakeutuu. Jäähdytä.
Mittaa valkuaiset ja sokeri kuumuutta kestävään lasi- tai metallikulhoon. Aseta kulho vesihauteeseen ja kuumenna kevyesti vatkaten, kunnes seos vaahtoutuu ja saavuttaa 65 asteen lämpötilan. Ota kulho vesihauteesta ja vatkaa vaahto huoneenlämpöiseksi. Lisää huoneenlämpöinen voi pieninä kuutioina. Jos vaahto muuttuu liian löysäksi, laita se jääkaappiin muutamaksi minuutiksi ja vatkaa sen jälkeen kovalla teholla hetki. Mausta valmis kuorrute vaniljalla.
Aseta sininen pohja tarjoiluvadille. Pursota pohjan reunalle rengas kuorrutteesta. Annostele renkaan keskelle mustikkatahnaa. Nosta päälle liila pohja ja toista sama uudelleen. Nosta vaalea pohja päälle kanneksi. Kuorruta kakku ohuelti kreemillä ja anna asettua kylmässä vähintään 30 minuuttia. Värjää loput kreemistä siniseksi ja pyyhi kreemiä pisaroiksi jäähdytetyn kakun pintaan. Tasoita. Pursota loput kreemistä kakun päälle.
Tee sokerimassasta lumihiutaleita. Suihkuta hiutaleet kimallesuihkeella ja anna kuivua.
Tee koristerakeista sekoitus ja taputtele rakeita kakun alareunaan. Sulata candy melts napit ja levitä leivinpaperille ohueksi levyksi. Ripottele pintaan koristerakeita ja anna jähmettyä. Taittele jähmettynyt levy paloiksi. Viimeistele kakku lumihiutalein, koristerakein, marengein ja koristelastuin.
Valmista sokerimassalumihiutaleet jo edellisenä päivänä, jotta ne ehtivät kuivua ja säilyttävät muotonsa. Koristelastut voit tehdä myös temperoidusta suklaasta.
Per Annos / Kappale | Per 100 g / ml | |
---|---|---|
Energia |
3366
kJ
804 kcal |
1348
kJ
322 kcal |
Rasva | 38.79 g | 15.52 g |
Hiilihydraatit | 103.44 g | 41.38 g |
Proteiini | 10.53 g | 4.21 g |
Olisimme iloisia, jos antaisit meille ja kumppaneillemme luvan käyttää evästeitä ja vastaavia teknologioita, jotta voisimme ymmärtää tapaasi käyttää verkkosivustoamme. Näin saisimme paremman käsityksen toiminnastasi käyttäjänä ja voisimme mukauttaa verkkosivustoamme sen pohjalta. Lisäksi me ja kumppanimme haluaisimme käyttää näitä tietoja personoidun palvelun tarjoamiseksi kumppaneidemme alustoilla. Jos annat suostumuksesi tähän, valitse ”Salli”. Lisätietoja löytyy tietosuojakäytännöstämme. Voit muuttaa mieltäsi milloin tahansa.
Tarvitsemme näitä evästeitä ja vastaavia teknologioita mahdollistaaksemme verkkosivustomme perustoiminnot. Sellaisiin kuuluu esimerkiksi näiden asetusten tallentaminen. Tämä on ehdottoman välttämätöntä, joten näiden evästeiden ja vastaavien teknologioiden käyttöä ei voi kieltää.
Lisäksi haluaisimme oppia lisää siitä, miten käytät sivustoamme, jotta voisimme optimoida sitä sinulle ja muille käyttäjille. Tähän tarkoitukseen käytämme evästeitä ja vastaavia teknologioita, jotka kartoittavat käyttäjien toimintaa ja siten auttavat meitä parantamaan sinulle tarjoamaamme palvelua.
Joo
ei
Varmistaaksemme, että voimme mukauttaa markkinointikampanjoitamme sinun tarpeisiisi, keräämme tietoa siitä, miten saavut sivustollemme ja miten toimit mainostemme kohdalla. Tämä auttaa meitä parantamaan sekä mainoksiamme että sisältöjämme sinua varten. Markkinointikumppanimme käyttävät näitä tietoja myös omiin tarkoituksiinsa, esimerkiksi personoidakseen tiliäsi tai profiiliasi omalla alustallaan.
Joo
ei