EVÄSTEIDEN KÄYTTÖ DR. OETKERIN verkkosivustolla

Tämä verkkosivusto tallentaa laitteellesi evästeitä parantaakseen sivuston toimintaa sekä auttaakseen meitä ja yhteistyökumppaneitamme saamaan käsityksen sivustomme käytöstä. Jatkamalla tämän sivuston käyttöä (klikkaamalla, selaamalla ja sivuilla liikkumalla) tai poistamalla tämän evästeilmoituksen hyväksyt evästeiden käytön. Saat lisätietoa evästeistä ja niiden poistamisesta yksityisyydensuojakäytännöstämme.

Välttämättömät evästeet
Nämä evästeet ovat välttämättömiä oetker.de-sivuston perustoimintojen käyttämiseksi.
Välttämättömät evästeet ja suorituskykyä mittaavat evästeet
Suorituskykyä mittaavat evästeet auttavat analysoimaan oetker.de-palvelun käyttöä, jotta voimme jatkuvasti arvioida ja parantaa palvelun laatua.
Välttämättömät evästeet, suorituskykyä mittaavat evästeet, markkinointievästeet ja kolmannen osapuolen evästeet
Markkinointi- ja kolmannen osapuolen evästeet auttavat meitä näyttämään oetker.de-palvelun yksilöllistä sisältöä muilla alustoilla.

Minttusuklaakuuset

Itse tehdyt suukot joulukuusen muodossa. Täytteenä hurmaa ilmava marenkivaahto, jonka päälle valutetaan rapea minttusuklaakuorrute.

20 - 25 kappaletta

Vaikeustaso 2 90 minuuttia

Ainekset:

Ainekset:

reseptiin Minttusuklaakuuset

Suklaapohja:

2,3 dl vehnäjauhoja
75 g kylmää voita , kuutioiksi leikattuna
1 dl tomusokeria
1 rkl kaakaojauhetta
1 tl Taylor & Colledge Vanilla Paste vaniljatahnaa
2 kpl kananmunan keltuaista

Marenkivaahto:

2,75 dl sokeria (240g)
6 rkl glukoosisiirappia (115g)
0,75 dl vettä
4 kpl kananmunan valkuaista (140 g)
0,25 dl sokeria (20g)
2 tl Dr. Oetker Vihreää geeliväriä
2 tl Taylor & Colledge Vanilla Extract vaniljauutetta

Suklaakuorrute:

350 g tummaa suklaata , rouhittuna
100 g kaakaovoita , hienonnettuna
4 tl Dr. Oetker Piparminttuaromia

Koristelu:

Dr. Oetker Chocolate Silver Pearls -koristerakeita

Valmistus

Valmistus:

Suklaapohjat

Kuumenna uuni 200 ºC kiertoilmalle. Sekoita kaikki ainekset yhteen käsin vaivaten. Kauli taikina kahden leivinpaperin välissä 2–3 mm paksuiseksi. Leikkaa pohjat pyöreän muotin (ø5 cm) avulla. Jätä pyöreiden pohjien väliin 1 cm väliä. Poista ylimääräinen taikina pohjien ympäriltä. Älä siirrä pohjia leivinpaperilta, jolla ne on muotoiltu. Toista sama jäljelle jääneelle taikinalle. Paista uunissa 8–10 minuuttia. Anna pohjien jäähtyä pöydällä leivinpaperin päällä.

Marenkivaahto

Kuumenna sokeri, glukoosisiirappi ja vesi 117 asteeseen. Käytä apuna sokerilämpömittaria. Vaahdota valkuaiset sähkövatkaimella kuumennuksen aikana. Lisää 0,25 dl sokeria valkuaisten joukkoon ja vatkaa kiiltäväksi vaahdoksi.

Kaada kuuma sokeriseos valkuaisten joukkoon ohuena nauhana samalla sekoittaen sähkövatkaimella. Vatkaa sitten korkeimmalla nopeudella vähintään 5 minuuttia, kunnes vaahto jähmettyy ja on kovaa. Sekoita lopuksi joukkoon vihreää väriä ja vaniljauutetta. Siirrä vaahto pursotuspussiin, jossa on iso tähtitylla. Pursota vaahtoa suklaapohjien päälle noin 5–6 cm korkeuteen niin, että ne muistuttavat joulukuusia.

Suklaakuorrute

Laita rouhittu suklaa ja hienonnettu kaakaovoi mikrolämmitystä kestävään kulhoon. Kuumenna seosta 30 sekuntia kerrallaan ja sekoita lämmitysten välissä. Jatka kunnes suklaa on alkanut sulaa. Jatka kuumennusta 10 sekunnin pätkissä ja sekoita hyvin välissä. Suklaan tulee olla lämmöltään 31–32-asteista, jotta se temperoituu. Suklaan tulee olla täysin nestemäistä, mutta se ei saa ylittää 34 astetta.

Lisää piparminttuaromi ja kaada seos lasiin. Kasta vaahtokuusi suklaaseen, niin että vaahto peittyy kauttaaltaan. Pidä kuusta kastamisen jälkeen hetki alassuin, jotta ylimääräinen suklaa valuu pois.

Koristelu

Kun suklaa on hieman jähmettynyt, koristele kuuset hopeisilla koristerakeilla.

Ennen kun kuorrutat joulukuuset suklaalla, testaa suklaan kovettumista. Jos kaakaovoi nousee suklaamassan pintaan vaahtoa kuorrutettaessa, suklaata pitää kuumentaa vielä 10 sekuntia lisää. Kokeile sitten uudelleen.

Reseptin ravintosisältö Minttusuklaakuuset

Per Annos / Kappale Per 100 g / ml
Energia 1114kJ
266kcal
1717kJ
410kcal
Rasva 13.72g 21.11g
Hiilihydraatit 25.12g 38.65g
Proteiini 2.37g 3.65g