Tärkeää tietoa:

Dr. Oetker Suomi vetää takaisin Pink Roses -koristeruusut mahdollisten mantelijäämien vuoksi

Lue lisää

Sitruunakakku

(0)
5 1 5
Arvostele resepti Kiitos arvostelustasi!
    (Kerta kokeilu riitti.)
    (Ihan ok.)
    (Tämä oli hyvä.)
    (Loistava!)
    (Aivan ihana! )

Sitruuna-aromi ja vaniljatahna maustavat lempeästi tämän mehevän kaunokaisen. Keltaiset kukkakoristeet syntyvät helposti sokerimassasta muotoilemalla.

12 palaa

Vaikeustaso 2 200 minuuttia

Ainekset:

Ainekset:

reseptiin Sitruunakakku

Sitruunakakkupohja:

5 kpl kananmunaa
2,5 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
0,25 tl Dr. Oetker Leivinjauhetta
1 kpl sitruunan kuoriraaste
1 tl Taylor & Colledge Vanilla Paste vaniljatahnaa tai Dr. Oetker Vaniljasokeria
2 tl Dr. Oetker Sitruuna-aromia

Täyte:

250 g voita
8 dl tomusokeria
400 g maustamatonta tuorejuustoa
1 tl Dr. Oetker Sitruuna-aromia
1 tl Taylor & Colledge Vanilla Paste vaniljatahnaa tai Dr. Oetker Vaniljasokeria
200 g valkosuklaata

Kostutus:

1,8 dl vettä
0,5 kpl sitruunaa

Koristelu:

250 g Dr. Oetker Keltaista Sokerimassaa
tuubi Dr. Oetker Vihreää geeliväriä
Dr. Oetker Chocolate Silver Pearls -koristerakeita

Valmistus

Valmistus:

1

Sitruunakakkupohja

Vatkaa munia ja sokeria täydellä teholla n. 12 minuuttia. Yhdistä vehnäjauho ja leivinjauhe ja siivilöi taikinaan varovasti käännellen.  Pese sitruuna huolellisesti ja raasta keltainen kuori. Lisää taikinaan. Lisää loput aineet ja kääntele sekaan. Vuoraa 20 cm irtopohjavuoan pohja ja reunat leivinpaperilla. Voit sipaista hieman öljyä leivinpaperille, jotta se pysyy reunoilla. Kaada taikina vuokaan. Paista 175°C uunin alatasolla noin 40-45 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla, jos tikkuun ei tartu raakaa taikinaa, kakkupohja on valmis. Anna kakkupohjan jäähtyä. 

2

Täyte

Vatkaa pehmeää voita muutama minuutti, kunnes väri vaalenee. Lisää aluksi 5 dl tomusokeria. Vatkaa kunnes seos on tasaista. Lisää tuorejuusto. Vatkaa kunnes seos on tasaista. Lisää loput 3 dl tomusokeria. Lisää loput ainekset ja sekoita tasaiseksi. Ota täytteestä ¼ sivuun. Ota pari palaa suklaata talteen, rouhi muu valkosuklaa. Älä sekoita muuhun täytteesee!

3

Kostutus

Purista puolikkaan sitruunan mehut veteen. 

4

Kakun täyttäminen

Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan.Käytä sitruunavedestä ⅓ ensimmäisen pohjan kostutukseen. Levitä puolet täytteestä ensimmäisen pohjan päälle. Ripottele puolet valkosuklaarouheesta täytteen päälle. Aseta seuraava kakkupohja täytteen päälle. Kostuta, täytä ja aseta viimeinen kerros täytteen päälle. Kostuta.

5

Koristelu

Ota sivuun jätetystä täytteestä muutama ruokalusikallinen. Värjää se vihreällä geelivärillä. Levitä loput täytteestä kakun päälle ja reunoille. Kakku saa jäädä "läpikuultavaksi", täytettä ei riitä peittämään koko kakkua. Kauli sokerimassaa tomusokeria apuna käyttäen ohueksi levyksi. Ota sokerimassasta kukkamuotilla noin 10 kukkaa. Laita vihreä täyte pussiin, leikkaa kärkeen pieni reikä. Pursota kukan varsia kakun reunoille ja päälle. Sulata pari palaa valkosuklaata. Dippaa hopeahelmen pää pienesti valkosuklaassa. Aseta sokerimassakukan keskelle. Asettele valmiit kukat pursotettujen kukanvarsien päihin. Nauti!  


Vinkki: Kakku on parempaa seuraavana päivänä!

Reseptin ravintosisältö Sitruunakakku

Per Annos / Kappale Per 100 g / ml
Energia 3421 kJ
817 kcal
1629 kJ
389 kcal
Rasva 31.05 g 14.78 g
Hiilihydraatit 79.81 g 38.01 g
Proteiini 7.28 g 3.47 g
Suostumus seurantaan

Olisimme iloisia, jos antaisit meille ja kumppaneillemme luvan käyttää evästeitä ja vastaavia teknologioita, jotta voisimme ymmärtää tapaasi käyttää verkkosivustoamme. Näin saisimme paremman käsityksen toiminnastasi käyttäjänä ja voisimme mukauttaa verkkosivustoamme sen pohjalta. Lisäksi me ja kumppanimme haluaisimme käyttää näitä tietoja personoidun palvelun tarjoamiseksi kumppaneidemme alustoilla. Jos annat suostumuksesi tähän, valitse ”Salli”. Lisätietoja löytyy tietosuojakäytännöstämme. Voit muuttaa mieltäsi milloin tahansa.

Välttämättömät toiminnot

Tarvitsemme näitä evästeitä ja vastaavia teknologioita mahdollistaaksemme verkkosivustomme perustoiminnot. Sellaisiin kuuluu esimerkiksi näiden asetusten tallentaminen. Tämä on ehdottoman välttämätöntä, joten näiden evästeiden ja vastaavien teknologioiden käyttöä ei voi kieltää.

Aina käytössä
Analytiikka ja personointi

Lisäksi haluaisimme oppia lisää siitä, miten käytät sivustoamme, jotta voisimme optimoida sitä sinulle ja muille käyttäjille. Tähän tarkoitukseen käytämme evästeitä ja vastaavia teknologioita, jotka kartoittavat käyttäjien toimintaa ja siten auttavat meitä parantamaan sinulle tarjoamaamme palvelua.

Joo

ei

(Uudelleen)markkinointi ja tietojen jakaminen kolmansille osapuolille

Varmistaaksemme, että voimme mukauttaa markkinointikampanjoitamme sinun tarpeisiisi, keräämme tietoa siitä, miten saavut sivustollemme ja miten toimit mainostemme kohdalla. Tämä auttaa meitä parantamaan sekä mainoksiamme että sisältöjämme sinua varten. Markkinointikumppanimme käyttävät näitä tietoja myös omiin tarkoituksiinsa, esimerkiksi personoidakseen tiliäsi tai profiiliasi omalla alustallaan.

Joo

ei