reseptiin Sitruunapiirakka marenkihuipuilla
3 dl | vehnäjauhoja |
70 g | tomusokeria (noin 1 dl) |
125 g | kylmää voita |
1 kpl | kananmunan keltuaista |
1 - 2 rkl | kylmää vettä tarvittaessa |
1 tl | Dr. Oetker Sitruuna-aromia |
1,5 dl | sitruunamehua (3-4 sitruunaa) |
1,5 tl | maissitärkkelystä |
2 dl | sokeria |
125 g | pehmeää voita |
5 kpl | kananmunan keltuaista |
225 g | sokeria (noin 2.5 dl) |
6 rkl | vesi |
4 kpl | kananmunan valkuaista |
Sekoita vehnäjauhot ja tomusokeri keskenään. Nypi kylmä voi joukkoon kunnes seos on murumainen. Sekoita nopeasti joukkoon keltuainen. Jos taikina on liian kuivaa, lisää 1-2 ruokalusikallista vettä. Kääri taikina kelmuun ja laita jääkaappiin 30-45 minuutiksi.
Lämmitä uuni 190°C asteeseen tasalämmölle. Ota taikina pois jääkaapista ja kauli se kahden leivinpaperin välissä ohueksi pohjaksi. Nosta ja asettele pohja varovasti voideltuun vuokaan (24 cm) ja leikkaa ylijäävä reuna pois. Painele pohjaa haarukalla, laita päälle leivinpaperi ja kaada päälle kuivattuja herneitä, jottei pohja kohoa uunissa. Paista pohjaa uunin keskitasolla 20-25 minuuttia kunnes se on kullanruskea. Jäähdytä pohja leivontaritilällä.
Sekoita kaikki sitruunatäytteen ainekset kattilassa ja kuumenna keskilämmöllä koko ajan sekoittaen noin 10-15 minuuttia kunnes täyte paksunee. Jos kuumennat seoksen liian nopeasti kiehumispisteeseen, seos ei paksune kuten sen pitäisi. Kaada täyte jäähtyneen pohjan päälle ja laita piirakka jääkaappiin vähintään 2 tunniksi, mieluiten yön yli.
Kuumenna sokeri ja vesi kattilassa hitaasti kunnes sokerimassa on 115° C. Jos sinulla ei ole sokerilämpömittaria, voit tehdä "pallotestin". Ota kattilasta vähän kuumaa sokeria ja tiputa lasiin, jossa on kylmää vettä. Jos sokerista muodostuu pieni pallo, sokeri on tarpeeksi kuumaa. Sokerin tulisi olla siirapin paksuista, mutta väriltään täysin läpinäkyvää.
Vatkaa valkuaiset vaahdoksi kunnes vaahtoon muodostuu pieniä huippuja. Kaada sokeri valkuaisvaahdon joukkoon ohuena nauhana koko ajan vatkaten ja vatkaa kunnes vaahto on täysin jäähtynyt. Laita marenki pursotuspussiin, jossa on tähtitylla ja pursota pieniä marenkihuippuja niin, että sitruunatäyte peittyy. Ruskista valkuaisten pintaa Creme Brulee -kaasupolttimella. Vaihtoehtoisesti voit ruskistaa marengit uunin keskitasolla grilli-vastuksen alla. Vahdi piirakkaa koko ajan, jottei marengit ruskistu liikaa.
Tarjoa piirakka heti ja säilytä kuivassa paikassa, kunnes se on syöty.
Per Annos / Kappale | Per 100 g / ml | |
---|---|---|
Energia |
1160
kJ
277 kcal |
1612
kJ
385 kcal |
Rasva | 13.85 g | 19.23 g |
Hiilihydraatit | 35.57 g | 49.41 g |
Proteiini | 3.34 g | 4.65 g |
Olisimme iloisia, jos antaisit meille ja kumppaneillemme luvan käyttää evästeitä ja vastaavia teknologioita, jotta voisimme ymmärtää tapaasi käyttää verkkosivustoamme. Näin saisimme paremman käsityksen toiminnastasi käyttäjänä ja voisimme mukauttaa verkkosivustoamme sen pohjalta. Lisäksi me ja kumppanimme haluaisimme käyttää näitä tietoja personoidun palvelun tarjoamiseksi kumppaneidemme alustoilla. Jos annat suostumuksesi tähän, valitse ”Salli”. Lisätietoja löytyy tietosuojakäytännöstämme. Voit muuttaa mieltäsi milloin tahansa.
Tarvitsemme näitä evästeitä ja vastaavia teknologioita mahdollistaaksemme verkkosivustomme perustoiminnot. Sellaisiin kuuluu esimerkiksi näiden asetusten tallentaminen. Tämä on ehdottoman välttämätöntä, joten näiden evästeiden ja vastaavien teknologioiden käyttöä ei voi kieltää.
Lisäksi haluaisimme oppia lisää siitä, miten käytät sivustoamme, jotta voisimme optimoida sitä sinulle ja muille käyttäjille. Tähän tarkoitukseen käytämme evästeitä ja vastaavia teknologioita, jotka kartoittavat käyttäjien toimintaa ja siten auttavat meitä parantamaan sinulle tarjoamaamme palvelua.
Joo
ei
Varmistaaksemme, että voimme mukauttaa markkinointikampanjoitamme sinun tarpeisiisi, keräämme tietoa siitä, miten saavut sivustollemme ja miten toimit mainostemme kohdalla. Tämä auttaa meitä parantamaan sekä mainoksiamme että sisältöjämme sinua varten. Markkinointikumppanimme käyttävät näitä tietoja myös omiin tarkoituksiinsa, esimerkiksi personoidakseen tiliäsi tai profiiliasi omalla alustallaan.
Joo
ei