EVÄSTEIDEN KÄYTTÖ DR. OETKERIN verkkosivustolla

Tämä verkkosivusto tallentaa laitteellesi evästeitä parantaakseen sivuston toimintaa sekä auttaakseen meitä ja yhteistyökumppaneitamme saamaan käsityksen sivustomme käytöstä. Jatkamalla tämän sivuston käyttöä (klikkaamalla, selaamalla ja sivuilla liikkumalla) tai poistamalla tämän evästeilmoituksen hyväksyt evästeiden käytön. Saat lisätietoa evästeistä ja niiden poistamisesta yksityisyydensuojakäytännöstämme.

Välttämättömät evästeet
Nämä evästeet ovat välttämättömiä oetker.de-sivuston perustoimintojen käyttämiseksi.
Välttämättömät evästeet ja suorituskykyä mittaavat evästeet
Suorituskykyä mittaavat evästeet auttavat analysoimaan oetker.de-palvelun käyttöä, jotta voimme jatkuvasti arvioida ja parantaa palvelun laatua.
Välttämättömät evästeet, suorituskykyä mittaavat evästeet, markkinointievästeet ja kolmannen osapuolen evästeet
Markkinointi- ja kolmannen osapuolen evästeet auttavat meitä näyttämään oetker.de-palvelun yksilöllistä sisältöä muilla alustoilla.

Syyssadon ihanin puolukkajuustokakku

(0)
0 0 5
Arvostele resepti Kiitos arvostelustasi!
    (Kerta kokeilu riitti.)
    (Ihan ok.)
    (Tämä oli hyvä.)
    (Loistava!)
    (Aivan ihana! )

Ihana juustokakkuresepti, jossa täytettä on reilusti. Kirpeä puolukka ja makea kinuski ovat ihana makupari.

12 - 14 palaa

Vaikeustaso 2 90 minuuttia

Ainekset:

Ainekset:

reseptiin Syyssadon ihanin puolukkajuustokakku

Pohja:

1 dl fariinisokeria
1 tl Dr. Oetker Vaniljasokeria
1 dl rypsiöljyä
1 kpl kananmunaa
1,75 dl gluteenitonta jauhoseosta
0,5 tl Dr. Oetker Leivinjauhetta
0,5 tl Dr. Oetker Ruokasoodaa
0,5 tl kanelia
0,25 tl inkivääriä
suolaa ripaus
125 g porkkanaraastetta
0,75 dl Dr. Oetker Hasselpähkinärouhetta

Kanelikinuski:

2 dl fariinisokeria
2 dl kuohukermaa
0,5 tl kanelia
2 kpl Dr. Oetker Liivatelehteä

Puolukkatäyte:

6 dl puolukoita (tuore tai pakaste)
3 dl vispikermaa
150 g maitorahkaa
300 g maustamatonta tuorejuustoa (esim. Philadelphia)
1,5 dl sokeria
1 tl Dr. Oetker Vaniljasokeria
7 kpl Dr. Oetker Liivatelehteä
3 rkl vettä

Koristeluun:

1,5 dl vispikermaa
1 rkl tomusokeria
1 tl Dr. Oetker Vaniljasokeria
0,5 dl puolukoita
puolukanvarpuja

Valmistus

Valmistus:

Esivalmistelut

Laita uuni lämpenemään tasalämmölle 175 asteeseen tai kiertoilmalle 160 asteeseen. Vuoraa 20-22cm irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja voitele reunat.

Pohja

Sekoita keskenään fariinisokeri, vaniljasokeri, öljy sekä kananmuna vispilällä. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää ne kolmessa osassa siivilän läpi öljyseoksen joukkoon. Kääntele tasaiseksi nuolijalla. Kuori ja raasta porkkanat. Lisää porkkanaraaste ja hasselpähkinärouhe taikinan sekaan ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla n. 12-15 minuuttia, kunnes pohja on kypsä. Kypsyyden voit varmistaa puutikulla. Porkkanakakkupohja saa jäädä meheväksi. Jäähdytä pohja ennen täytteiden tekemistä.

Kanelikinuski

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Mittaa kattilaan fariinisokeri, kaneli sekä kuohukerma. Sekoita kinuskia, kunnes se alkaa kiehua. Anna kiehua hiljalleen 5-6 minuuttia, kunnes kinuski alkaa hieman paksuuntua. Nosta kattila liedeltä ja purista liivatteista ylimääräinen vesi. Lisää liivatteet kinuskiin ja sekoita tasaiseksi. Jätä sivuun jäähtymään. Voit sekoitella kinuskia välillä, jotta se jäähtyy nopeammin huoneen lämpöiseksi. Vinkki: Voit myös laittaa kinuskikattilan kylmään vesihauteeseen, niin se jäähtyy nopeammin.

Puolukkatäyte

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi ja jätä sivuun odottamaan. Survo puolukat sauvasekoittimella. Notkista tuorejuusto, lisää sekaan sokerit, rahka sekä puolukkasurvos. Kuumenna vesi ja lisää sekaan puristetut liivatteet. Sekoita liivateseos ohuena nauhana tuorejuusto-puolukka -seokseen koko ajan sekoittaen. Lisää joukkoon vielä kermavaahto ja nostele nuolijalla tasaiseksi.

Kakun kasaaminen

Nosta jäähtynyt porkkanakakkupohja leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle tai kiristä pohja rengasvuokaan tasaisesti. Voit painella pohjaa hieman, jotta se ulottuu vuoan reunoihin saakka. Laita vuoan reunoihin reunakalvoa tai leivinpaperia, jotta saat kakun irtoamaan hyvin vuoasta.

Kaada kanelikinuskia, sekä puolukkatäytettä vuorotellen vuokaan pohjan päälle. Aloita kinuskista ja lopeta puolukkatäytteeseen. Kerroksia tulee yhteensä kolme. Tasoita kakun pinta ja kopauta vuokaa pöytää vasten pari kertaa, jotta ilmakuplat häviävät. Nosta kakku hyytymään jääkaappiin yön yli, vähintään kahdeksaksi tunniksi.

Koristelu

Vaahdota vispikerma ja mausta se tomu- sekä vaniljasokerilla. Pursota kakun pintaan kermavaahtoa, koristele puolukoilla ja puolukan varvuilla.

Reseptin ravintosisältö Syyssadon ihanin puolukkajuustokakku

Per Annos / Kappale Per 100 g / ml
Energia 2093 kJ
500 kcal
1143 kJ
273 kcal
Rasva 32.63 g 17.83 g
Hiilihydraatit 38.93 g 21.27 g
Proteiini 5.00 g 2.73 g