Flag
Hedelmät ja vihannekset
Klementiini - suomalaisten suosikkimandariini!

Pikkusitrukset aloittavat koko talven kestävän sitrushedelmien sesongin. Puhekielessä pikkusitruksista puhutaan usein “mandariineina”, mutta tiesitkö, että mandariinin viljelylajikkeita on yli 300? Klementiini on välimerenmandariinin ja vanhan Comuna-appelsiinilajikkeen risteymä. Sitä pidetään makeimpana mandariinia ja se sisältää vain harvoin siemeniä. Klementiinien kuori irtoaa helposti ja niiden väri on kauniin oranssi. Kuorta voi hyvin hyödyntää appelsiinin ja sitruunan kuoren tapaan hyvin pestynä. Klementiinien sesonki on sopivasti joulun tienoilla, joten niitä kannattaa hyödyntää joulunajan ruuissa ja leivonnaisissa. Keittele tuplasatsi marenkikääretorttumme vaniljaista klementiinihilloketta ja tarjoile sitä paahtoleiville sipaistuna, joulupuuron kaverina taikka juustotarjottimella.

Klementiiniresepti

Britakakku on perinteisesti kesäinen herkku, mutta rullalle kääräisty marenkikakku sopii mainiosti esimerkiksi joulun aikaan! Kokeile marenkikääretorttua jossa täytteenä on raikas klementiinihilloke!


1/1 tulosta näytetty

Kakkumoussella onnistut aina!

Suositut kakkumousset ovat saaneet yhden makuvariaation lisää. Herkullinen hasselpähkinän makuinen mousse on omiaan joulunajan leivonnaisissa vaikkapa raikkaisiin pikkusitruksiin yhdistettynä.

 

Hasselpähkinän lisäksi makuvaihtoehtoina ovat vaniljainen, suklainen ja mansikkainen kakkumousse.

 

Kakkumousset ovat helppoja käyttää. Sekoita vain pussin sisältö maitoon ja vaahdota.