Klementiini - suomalaisten suosikkimandariini!
Pikkusitrukset aloittavat koko talven kestävän sitrushedelmien sesongin. Puhekielessä pikkusitruksista puhutaan usein “mandariineina”, mutta tiesitkö, että mandariinin viljelylajikkeita on yli 300? Klementiini on välimerenmandariinin ja vanhan Comuna-appelsiinilajikkeen risteymä. Sitä pidetään makeimpana mandariinia ja se sisältää vain harvoin siemeniä. Klementiinien kuori irtoaa helposti ja niiden väri on kauniin oranssi. Kuorta voi hyvin hyödyntää appelsiinin ja sitruunan kuoren tapaan hyvin pestynä. Klementiinien sesonki on sopivasti joulun tienoilla, joten niitä kannattaa hyödyntää joulunajan ruuissa ja leivonnaisissa. Keittele tuplasatsi marenkikääretorttumme vaniljaista klementiinihilloketta ja tarjoile sitä paahtoleiville sipaistuna, joulupuuron kaverina taikka juustotarjottimella.
Klementiiniresepti

Marenkikääretorttu klementiinihillokkeella
1/1 tulosta näytetty