Flag

Kakun kuorruttaminen sokerimassalla

Vinkkejä sokerimassan käsittelyyn ja kakun kuorruttamiseen.
Esivalmistelut

Kuorruta kakku ensin kreemillä, Kakkumoussella tai kermavaahdolla niin että kakku on mahdollisimman tasainen ennen sokerimassan levittämistä. Voit myös kaulia alle ohuen kerroksen mantelimassaa.


Sokerimassan kaulinta

Mittaa kakku valmiiksi, jotta saat sopivan kokoisen levyn kakun kuorruttamiseen (kakun halkaisija + 2 x korkeus). Esimerkiksi silikoninen tasainen leivontalausta on hyvä. Pehmitä sokerimassaa käsissä hetken aikaa ennen kaulintaa, niin sokerimassa pehmenee helpommin käsiteltäväksi. Kauli sokerimassa tomusokeroidulla alustalla. Sokerimassalevyn on oltava paksuudeltaan noin 4 mm. Varmista että sokerimassa ei tartu alustaan ja lisää tarvittaessa tomusokeria.


Kakun kuorruttaminen
Picture - generate assets image
Picture - generate assets image
Picture - generate assets image
Picture - generate assets image

Nosta sokerimassa levy varovasti kaulimen avulla kakun päälle. Kaytä apuna lastaa ja painele levy varovasti ensin kakun päälle. Asettele reunat tasaisesti painele aluksi varovasti käsillä sokerimassa tasaisesti kakun reunoille. Silitä lopuksi pinta lastalla ja leikkaa ylimääräinen sokerimassa vetsellä pois.


Viimeistely

Pyyhi tarvittaessa sudilla ylimäärinen tomusokeri pois kakun pinnalta. Voit viimeistellä alareunan tekemällä sokerimassasta nauhan, jonka kiedot kakun ympärille.


Säilytys

Säilytä sokerimassalla kuorrutettu kakku tarvittaessa jääkaapissa, mutta älä peitä kakkua kuvulla tai muovilla. Kuvulla peitetyn kakun pinta alkaa vettyä ja pehmetä. Pinta saa huoletta hieman kuivahtaa.


Koristeiden kiinnitys

Sokerimassaan on helppo kiinnittä koristeita Dr. Oetker Sokerikuorrutteella.