Makean ystävät eivät voi vastustaa vaniljan aromia ja makua. Vanilja on sahramin jälkeen maailman toiseksi kallein mauste. Hieno vaniljajauhe on vaniljaperheen kallein tuote. Kerromme seuraavaksi, mihin vaniljajauhetta voi käyttää ja miten sitä voi valmistaa itse kotona.
Tarvitsetko reseptiin vaniljajauhetta, mutta sinulla ei ole sitä? Ei hätää, sillä voit käyttää sen sijaan muitakin vaniljatuotteita.
Puolikas teelusikallinen vaniljajauhetta, noin 2 g, vastaa likimäärin yhden vaniljatangon siemeniä.
Vaniljauute on suosittu korvike vaniljajauheelle, sillä vaniljauutteen maku on yhtä voimakas. Puolikas teelusikallinen vaniljajauhetta (noin 2 g) vastaa likimäärin kahta teelusikallista vaniljauutetta.
Onko vaniljajauheen valmistaminen mahdollista kotikeittiössä? Miten? Alla helppo ohje ja how-to-video vaniljajauheen tekoon.
Ainekset noin 25 g vaniljajauhetta:
Valmistus:
Laita kuivatut vaniljatangon palat tehosekoittimeen ja jauha ne jauheeksi. Säilytä vaniljajauhetta suljettavassa lasiastiassa.
Säilytä kotitekoinen vaniljajauhe ilmatiiviissä purkissa, valolta suojattuna, huoneen lämmössä. Jauhe säilyy useamman kuukauden.
Vinkki: Vaniljatankoja ei pidä kuivattaa yli 50 asteen lämmössä, sillä muuten vaniljan aromi häviää.