Flag

Appelsiinicurd

about 15 annosta
Keskitasoinen
25 minuuttia
Saatat tietää lemon curdin eli sitruunatahnan, mutta oletko kokeillut appelsiiniversiota? Se sopii täydellisesti skonssien päälle tai kakun täytteeksi.
Saatat tietää paremmin lemon curdin, mutta olemme tehneet reseptin appelsiinicurdille, joka on vähintään yhtä herkullista kuin klassinen sitruunaversio. Appelsiinicurd muistuttaa hieman marmeladia, sillä se on tehty hedelmämehusta ja on sakeaa koostumukseltaan. Toisin kuin marmeladi, appelsiin...
LISÄTIETOJA
Tarkempia tietoja
Picture -
Picture -
ARVOSTELE RESEPTI
Kuinka resepti onnistui?

Inspiroidu

Reseptejä

Picture - Hero image

Reseptin ainesosat

Appelsiinicurd
1 kplDr. Oetker Liivatelehteä
1,5 dlpuristettua appelsiinimehua (2-3 appelsiinin mehu)
3 kplappelsiinin raastettua kuorta
70 gsokeria
1 tlTaylor & Colledge Vanilla Paste vaniljatahnaa
1 kplkananmunaa (M-/L-koko)
50 gvoita (kuutioituna)
Dr. Oetker Oranssia geeliväriä

Näytä tuotteet

Picture - Dr. Oetker Liivatelehteä
Picture - Taylor & Colledge Vanilla Paste vaniljatahnaa
Picture - Dr. Oetker Oranssia geeliväriä
1

Applesiinicurd

1 kplDr. Oetker Liivatelehteä
1,5 dlappelsiinimehua (2-3 appelsiinin mehu)
3 kplappelsiinin raastettua kuorta
70 gsokeria
1 tlTaylor & Colledge Vanilla Paste vaniljatahnaa
1 kplkananmunaa (L-/M-koko)
50 gvoita kuutioina
Dr. Oetker Oranssia geeliväriä

Liota liivatelehti kylmässä vedessä.

Sekoita appelsiinimehu, raastettu appelsiininkuori, sokeri, vaniljatahna sekä kananmuna paksupohjaisesa kattilassa. Kuumenna keskilämmöllä jatkuvasti vatkaten, kunnes massa alkaa hieman sakeutua. Tämä vie noin 5-10 minuuttia. Varo käyttämästä liian kuumaa lämpötilaa liedellä, jotta kananmuna ei erotu. 

Siivilöi massa kulhoon appelsiininkuoripalojen sekä mahdollisen hedelmälihan poistamiseksi. Lisää voi ja oranssia geeliväriä, kunnes saavutat haluamasi oranssin sävyn. Sekoita, kunnes voi on täysin sulanut appelsiinitahnaan. Purista liivatelehti vedestä ja sulata se lämpimän appelsiinitahnan joukkoon.

Laita appelsiinicurd puhtaaseen lasiseen säilytysastiaan ja säilö jääkaappiin.  Käytä 3-4 päivän kuluessa.


Vinkki
Picture - Scones med vanillecreme_400x266.jpg

Appelsiinicurdin voi pakastaa. Kun käytät pakastettua appelsiinitahnaa, anna sen sulaa jääkaapissa yön yli ja sekoita ennen käyttöä. 


Tarjoile appelsiinicurdia vastapaistettujen skonssien päällä. Täältä löydät reseptimme herkullisiin skonsseihin: https://www.oetker.fi/fi-fi/resepti/r/skonssit-ja-marinoidut-mansikat.