
Helpot ja nopeat hapanjuurisämpylät
Reseptin ainesosat
Näytä tuotteet
Valmistus:
1. Sekoita keskenään pussin sisältö, jauhot ja vesi. Vaivaa taikinaa käsivatkaimella taikinakoukuilla 5 minuutin ajan. Lisää suola ja vaivaa vielä 5 minuuttia.
2. Voitele kulho öljyllä, aseta taikina kulhoon, peitä muovikelmulla ja anna kohota huoneenlämmössä 2 tuntia.
3. Aseta uunipelti uunin keskiosaan ja uunivuoka pohjalle. Lämmitä uuni 250 asteeseen kiertoilmalla.
4. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle. Taita taikina kiristäen reunat keskelle lopun taikinan päälle. Leikkaa 12 sämpyläksi ja siirrä sämpylät leivinpaperille. Siirrä leivinpaperi kuumalle uunipellille ja kaada kiehuvaa vettä uunivuokaan uunin pohjalla. Laske uunin lämpötila 220 asteeseen.
5. Paista 8 minuutin ajan. Poista uunivuoka uunin pohjalta ja paista sämpylöitä vielä 7-8 minuuttia tai kunnes ne ovat kypsiä.
Voit myös ripotella sämpylöille mieleisiäsi siemeniä.
Näytä tuotteet
Inspiroidu
Reseptejä

Hapanjuuribagelit

Siemenleipä hapanjuuresta

Jouluresepti Romaniasta: Cozonac - makea saksanpähkinäleipä

Halloweenin noidansormet

Hapanjuurileipä

Helppo ruisleipä hapanjuuresta
