Joululeipä
2 kappaletta
Keskitasoinen
Hedelmäinen joululeipä
Reseptin ainesosat
Valmistus
Taikina
5 dl
vesi (tai maitoa)
14 g
kuivahiivaa
2 tl
suolaa
0,75 dl
tummaa siirappia
2 dl
ruisjauhoja
noin 10 dl
vehnäjauhoja
1 dl
rypsiöljyä (tai sulatettua margariinia)
Valmistus :
60 minuuttia
1
Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen.
2
Lisää siirappi, suola, appelsiininkuoripalat ja sokeri.
3
Sekoita joukkoon aluksi ruisjauhot ja osa vehnäjauhoista.
4
Alusta taikinaan loput jauhoista vähitellen. Lisää öljy tai margariini alustuksen loppuvaiheessa.
5
Kohota taikina liinalla peitettynä kaksinkertaiseksi.
6
Leivo taikinasta kaksi leipää ja kohota ne hyvin.
7
Pistele leivät ja paista 175 asteessa noin 35 minuuttia.
LISÄTIETOJA
Tarkempia tietoja
ARVOSTELE RESEPTI
Kuinka resepti onnistui?
ARVOSTELE RESEPTI
Kuinka resepti onnistui?
Inspiroidu
Reseptejä
Seuraa meitä
Seuraa Dr. Oetkeria sosiaalisessa mediassa