Flag

Päärynämoussekakku

10 - 12 palaa
Haastava
90 minuuttia
Ihanassa päärynäjuustokakussa yhdistyy lime, kookos, päärynä ja trendikäs matcha. Koristele raikas kakku valitsemillasi Dr. Oetker koristerakeilla.
LISÄTIETOJA
Tarkempia tietoja
Picture -
Picture -
ARVOSTELE RESEPTI
Kuinka resepti onnistui?

Inspiroidu

Reseptejä

Picture - Hero image

Reseptin ainesosat

Lime-kookospohja
2 kplluomukananmunan valkuainen
0,33 dlluomusokeria
2 tllimenkuorta luomu
1 dlkookosjauhoja (30g)
0,66 dlDr. Oetker Mantelijauhetta (30g)
1 dltomusokeria
40 gvalkosuklaata luomu
1 tlDr. Oetker Luomu Vaniljasokeria
Päärynämousse
3 kplDr. Oetker Luomu Liivatelehteä
3 kplluomupäärynää (tai 1,5 dl päärynämehua)
1 kpllimeä n mehu, luomu
1,66 dlluomusokeria
1 tlDr. Oetker Luomu Vaniljasokeria
100 gmaitorahkaa luomu
3 dlvispikermaa luomu
Kiille
5 kplDr. Oetker Luomu Liivatelehteä
0,75 dlvaaleaa siirappia
1 dlvesi
2 tlmatchajauhetta
150 gvalkosuklaata luomu
Koristelu
Dr. Oetker koristerakeita
kookoslastuja
käenkaalia

Näytä tuotteet

Picture - Dr. Oetker Mantelijauhetta (30g)
Picture - Dr. Oetker Luomu Vaniljasokeria
Picture - Dr. Oetker Luomu Liivatelehteä
Picture - Dr. Oetker Luomu Vaniljasokeria
Picture - Dr. Oetker Luomu Liivatelehteä

Esivalmistelut

Tarvitset kakkua varten pyöreän silikonivuoan (1 litra) ja irtopohjakakkuvuoan (16 cm) sekä sauvasekoittimen.

1

Lime-kookospohja

Lämmitä uuni 180 ºC asteeseen tasalämmölle. Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Sekoita kaikki kuivat aineet yhteen ja kääntele ne marenkimassan sekaan. Kaada taikina leivinpaperin päälle ympyrän muotoon, jonka halkaisija on 16cm. Paista uunin keskitasolla 20-22 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä.

2

Päärynämousse

Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Laita päärynät tai päärynämehu kattilaan ja lisää limenmehu. Lisää sokeri ja vaniljasokeri ja kiehauta. Kaada siivilän läpi ja sekoita joukkoon liivatelehdet. Anna jäähtyä. Sekoita jäähtyneen päärynämehun joukkoon rahka.


Vatkaa kerma vaahdoksi ja kääntele rahkaseoksen kanssa. Kaada mousse silikonivuokaan, mutta älä täytä aivan täyteen. Asettele kookos-limepohja moussen päälle ja laita pakastimeen yön yli.

3

Matcha-kiille

Upota liivatelehdet kylmään veteen. Kiehauta matchajauhe, siirappi ja vesi. Liuota liivatelehdet sekaan. Rouhi suklaa ja laita se korkeaan kulhoon. Kaada päälle kuuma matchaseos ja sekoita tasaisen vihreäksi sauvasekoittimella. Pidä savusekoitin astian pohjalla, jotta seokseen muodostuisi mahdollisimman vähän ilmakuplia. Anna kiilteen jäähtyä 32-35ºC asteeseen.

4

Kakun kuorrutus kiilteellä

Ota kakku pois pakastimesta ja irroita se muotista. Laita kakku pienemmän kulhon päälle, jotta kiille voi valua kakkujen sivuilta alas. Laita leivinpaperi kulhon alle, jotta siitä voi kerätä ylijääneen kiilteen. Kaada kiille kakun päälle pyörivin liikkein ja anna kiilteen asettua kylmän kakun päälle. Jos ensimmäinen kerros ei peitä kakkua tarpeeksi, voit kaataa toisen kerroksen päälle välittömästi. Viimeistele leikkaamalla kakun alareuna tasaiseksi.


Nosta kakku kakkulautaselle ja anna sen sulaa huoneenlämmössä 3-4 tuntia ennen tarjoilua. Koristele kookoslastuilla, käenkaalilla ja koristerakeilla.