
Sima kuivahiivasta
noin 5 litraa
Helppo
30 minuuttia
Perinteinen sima onnistuu myös kuivahiivasta. Muista valmistaa vappusima ajoissa.
Reseptin ainesosat
Valmistus
Ainekset
4 l
vettä
2 kpl
sitruunaa
250 g
fariinisokeria
250 g
sokeria
1 tl
kuivahiivaa (vajaa)
Lisäksi
noin 1 dl
sokeria (jokaiseen pulloon hieman)
50 g
rusinoita (muutamia per pullo)
Valmistus :
30 minuuttia
1
Pese sitruunat huolellisesti ennen käyttöä. Ota kuoriosa irti, varo ettei valkoista osaa tule mukaan. Purista sitruunoista mehu.
2
Kiehauta puolet vedestä ja kaada sokerien päälle. Lisää loput vedestä sekä sitruunamehu joukkoon. Anna jäähtyä kädenlämpöistä hieman kuumemmaksi. Liuota hiiva kuumahkoon nestetilkkaan ja sekoita nesteeseen. Anna käydä huoneenlämmössä noin 1 päivä. Pullota sima. Lisää jokaiseen pulloon hieman sokeria ja muutama rusina.
3
Sima on valmista, kun rusinat nousevat pintaan. Viileässä valmistumisaika on noin viikko, huoneenlämmössä noin 3 päivää. Säilytä sima jääkaapissa. Sima säilyy noin viikon.
LISÄTIETOJA
Tarkempia tietoja
ARVOSTELE RESEPTI
Kuinka resepti onnistui?
ARVOSTELE RESEPTI
Kuinka resepti onnistui?
Inspiroidu
Reseptejä
Choco Bomb -suklaapallot![]()

30 MinHelppo
Choco Bomb -suklaapallot
30 MinHelppo
Choco Bomb -suklaapallot
Vadelmalassi![]()

20 MinHelppo
Vadelmalassi
20 MinHelppo
Vadelmalassi
Vadelmapirtelö![]()

20 MinHelppo
Vadelmapirtelö
20 MinHelppo
Vadelmapirtelö
Mansikka-appelsiinilassi![]()

20 MinHelppo
Mansikka-appelsiinilassi
20 MinHelppo
Mansikka-appelsiinilassi
Mustikkasmoothie![]()

20 MinHelppo
Mustikkasmoothie
20 MinHelppo
Mustikkasmoothie
Suklaapirtelö![]()

20 MinHelppo
Suklaapirtelö
20 MinHelppo
Suklaapirtelö
Seuraa meitä
Seuraa Dr. Oetkeria sosiaalisessa mediassa