Flag

Värikkäät marenkileivokset

6 kappaletta
Keskitasoinen
100 minuuttia
Nämä helposti valmistuvat piparmintun makuiset Marenkileivokset sopivat makeannälkäisille. Sekoittamalla eri värejä saat oman herkullisen väriyhdistelmäsi.
LISÄTIETOJA
Tarkempia tietoja
Picture -
Picture -
ARVOSTELE RESEPTI
Kuinka resepti onnistui?

Inspiroidu

Reseptejä

Picture - Hero image

Reseptin ainesosat

Marenki
2 kplkananmunan valkuaista
1,5 dlsokeria
6 tippaDr. Oetker Piparminttuaromia
tippaDr. Oetker Elintarvikeväriä (haluamasi sävyn saavuttamiseksi)
Dr. Oetker Neon -koristerakeita
Täyte
1 psDr. Oetker Mansikkakakkumoussea
2 dlmaitoa
1 dlvispikermaa

Näytä tuotteet

Picture - Dr. Oetker Piparminttuaromia
Picture - Dr. Oetker Elintarvikeväriä (haluamasi sävyn saavuttamiseksi)
Picture - Dr. Oetker Neon -koristerakeita
Picture - Dr. Oetker Mansikkakakkumoussea
1

Laita uuni lämpenemään 125 asteeseen.

2

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Kääntele joukkoon puolet sokerista sekä piparminttuaromi ja vatkaa, kunnes massa on hieman kovettunut. Lisää sen jälkeen loppu sokeri ja vatkaa, kunnes massa on kovaa ja kiinteää.

3

Jaa marenkimassa kahteen osaan niin, että jätät toiseen osaan noin ⅔ massasta ja toiseen loput. Värjää haluamallasi geelivärillä tai sekoita rohkeasti kahta väriä. Laita suurempi osa massaa pursottimeen ja pursota leivinpaperilla peitetylle pellille kuusi halkaisijaltaan noin 7 cm:n pohjaa.

4

Pursota sitten lopusta massasta hieman pienempiä ja suipompia marenkikansia. Koristele marenkikannet Dr. Oetker Neon koristerakeilla. Paista marenkeja uunin keskitasolla noin 35–40 minuuttia, kunnes ne tuntuvat kevyiltä. Sammuta uuni ja jätä marengit muutamaksi tunniksi kuivumaan uuniin luukku raollaan.

5

Vatkaa kakkumousse kylmän maidon joukkoon, kunnes seos on paksua ja kuohkeaa. Vatkaa vispikerma paksuksi vaahdoksi, kääntele se kakkumousseseoksen joukkoon ja sekoita hyvin. Pursota jokaiselle marenkipohjalle reilu annos kakkumoussea ja aseta päälle marenkikannet. Tarjoile ja nauti!