Vaniljaiset joulutortut

(0)
Sinun arviosi Kiitos arviostasi!
    (Ei minun makuuni)
    (Menettelee)
    (Ihan ok)
    (Todella hyvä)
    (Täydellinen)

Luumutortut kuuluvat ehdottomasti jouluun. Vaniljakreemin kanssi niistä tulee raikkaampia ja mehevämpiä.

20 kappaletta

Vaikeustaso 1 30 Minuuttia

Ainekset

Ainekset

reseptiin Vaniljaiset joulutortut

1 ps Dr. Oetker Paistonkestävää Vaniljakreemiä
4 dl maitoa
1 kg voi- tai lehtitaikinaa (pakaste)
1 ps kuivattuja luumuja
1 kpl kananmuna voiteluun
tomusokeria

Valmistus

Valmistus

1

Vaniljakreemi

Valmista vaniljakreemi sekoittamalla jauhe maitoon kierrevatkaimella. Anna kreemin tekeytyä 20 minuuttia jääkaapissa.

2

Levitä taikinalevyt sulamaan ja anna sulaa vähintään 15 minuuttia. Esilämmitä uuni 225 asteiseksi.

3

Leikkaa levyt kahteen osaan ja leikkaa niihin viillot joko keskeltä kulmiin päin (tähtitorttu), vastakkaisiin kulmiin reunojen suuntaisesti (rusetti) tai kaikkiin kulmiin reunojen suuntaisesti (kukka).

4

Taittele leivokset muotoonsa, aseta väljästi uunipellille leivinpaperin päälle ja voitele kananmunalla. Nosta leivoksille reilu ruokalusikallinen vaniljakreemiä ja aseta päälle kuivattu luumu.

5

Paista noin 15 minuuttia uunin keskitasolla. Koristele jäähtyneet leivokset tomusokerilla.

Saat pienempiä leivoksia kaulimalla kokonaiset taikinalevyt pituussuunnassa, niin että jokaisesta voi leikata kolme neliön muotoista palaa.

Ravintosisältö: reseptiin Vaniljaiset joulutortut

per annos / kappale per 100 g / ml
Energia 973kJ
250kcal
1069kJ
274kcal
Rasva 14g 15g
Hiilihydraatit 23g 25g
Proteiini 4.6g 5g