Aleksanterinleivokset
Vaahdota pehemä voi ja sokeri. Lisää huoneenlämpöinen kananmuna voimakkaasti vatkaten.
Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään ja lisää vaahtoon. Sekoita tasaiseksi.
Levitä taikina ohueksi, noin 5mm paksuiseksi levyksi leivinpaperin päälle uunipellille. Paista kunnes levy on hieman tummentunut reunoilta, mutta vielä pehmeä.
Paistoaika
15 minuuttia
Kiertoilmauunin lämpötila: 150 °C
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 170 °C
Positie rooster: Keskitasolla
Leikkaa pehmeä levy kahdeksi samanmuotoiseksi ja kokoiseksi palaksi ja siisti reunat. Levitä vadelmahillo toiselle levylle ja nosta toinen levy päälle. Levitä sokerikuorrute tasaiseksi levyjen päälle. Sokerin saat helpoiten levitettyä kuumennetulla lastalla. Voit halutessasi koristella leivokset vielä tilanteeseen sopivilla koristerakeilla.
Leikkaa levy sopivan kokoisiksi paloiksi terävällä veitsellä. Leivokset ovat parhaimmillaan, kun ne ovat saaneet seistä vähintään yön yli suljetussa rasiassa.
Inspiroidu