Vadelmasitruunaruudut
Laita uuni lämpenemään 190 asteeseen. Vuoraa 26 x 19 cm kokoinen vuoka leivinpaperilla.
Sekoita kulhossa voi ja sokeri kuohkeaksi ja kevyeksi vaahdoksi.
Lisää kananmunat yksi kerrallaan voi-sokerivaahdon joukkoon ja sekoita jokaisessa välissä hyvin. Lisää myös sitruuna-aromi.
Siivilöi joukkoon vehnäjauhot sekä leivinjauhe. Lisää vadelmat ja kääntele ne varovasti taikinan joukkoon.
Kaada taikina vuokaan ja paista uunissa 35-40 minuuttia. Kokeile kypsyys puutikulla - kun tikkuun ei jää taikinaa kiinni, on pohja valmis. Anna valmiin pohjan jäähtyä täysin.
Sekoita keskenään kulhossa tomusokeri ja voi kuorrutetta varten. Lisää joukkoon tuorejuusto ja sitruuna-aromi ja sekoita tasaiseksi, sileäksi massaksi.
Levitä tuorejuustokuorrute nuolijalla tai lusikalla jäähtyneen pohjan päälle.
Leikkaa leivonnaiset paloiksi ja koristele jokainen pala sitruunankuoriraasteella, tuoreilla vadelmilla ja mintunlehdillä.
Inspiroidu
Reseptejä

Vaniljamousserullat

Brownie-Popsiclet

Vadelma-valkosuklaa blondiet

Puutarhan marjat -kääretorttu

Halloween Haamubrowniet

Sitruunamarenkirulla

Aleksanterinleivokset

Mustikka-vaniljatähtitortut
