Flag

Sitruunamarenkirulla

about 15 annosta
Helppo
60 minuuttia
Ihanan täyteläinen jälkiruoka sisältää mascarponetäytettä, itsetehtyä lemon curdia sekä marenkia!
LISÄTIETOJA
Tarkempia tietoja
Picture -
Picture -
ARVOSTELE RESEPTI
Kuinka resepti onnistui?

Inspiroidu

Reseptejä

Picture - Hero image

Reseptin ainesosat

Lemon curd
150 gvoita
500 gsokeria
about 6 kplsitruunan kuoriraaste (kuuden sitruunan raaste)
6 kplsitruunamehua (6 sitruunan mehu)
6 kplkananmunaa
Marenki
5 kplkananmunan valkuaista
4 tlDr. Oetker Vaniliinisokeria
325 gsokeria
15 gmaissitärkkelystä
Voiteluun
ruokaöljyä
Marengin päälle
tomusokeria
30 gDr. Oetker Mantelilastuja
Mascarpone-täyte
500 gmascarponejuustoa
250 gmaitorahkaa (10 %)
75 gsokeria
2 tlDr. Oetker Vaniliinisokeria
Täytteeksi
250 glemon curdia
Koristelu
tomusokeria

Näytä tuotteet

Picture - Dr. Oetker Vaniliinisokeria
Picture - Dr. Oetker Mantelilastuja
Picture - Dr. Oetker Vaniliinisokeria
1

Lemon curd

Sulata voi ja lisää joukkoon sokeri, raastettu sitruunankuori ja sitruunamehu. Vatkaa munien rakenne rikki vispilällä ja siivilöi seoksen joukkoon. Kuumenna seosta liedellä keskilämmöllä, kunnes seos muuttuu kermamaiseksi (noin 12 minuuttia). Täytä lasipurkkeja lemon curdilla reunoja myöden ja sulje kannet.

2

Marenki

Vatkaa valkuaiset yhdessä vaniljasokerin kanssa sähkövatkaimella. Lisää joukkoon sokeri ja siivilöi vähitellen myös maissijauhot valkuaisiin ja vatkaa kuohkeaksi. Levitä marenki uunipellille, joka on vuorattu öljyllä voidellulla leivinpaperilla.

3

Koristelu

Ripottele marengin päälle tomusokeria ja mantelilastuja.


Paista marenkia uunin keskitasolla 150 asteessa noin 35 minuuttia.


Marengin pinnan tulisi olla paiston jälkeen rapea. Anna marengin jäähtyä uunipellillä noin 5 minuuttia. Kumoa marenki tomusokerilla ripotellun leivinpaperin päälle ja irrota varovasti marengin pohjassa oleva leivinpaperi. Anna marengin vielä jäähtyä.

4

Mascarpone-täyte

Sekoita mascarponejuusto rahkan, sokerin ja vaniljasokerin kanssa. Laita jääkaappiin viilenemään noin tunniksi. 

5

Levitä mascarponetäyte tasaisesti marengin päälle. Jätä reunoista noin 2 cm täyttämättä.

6

Lemon curd -täyte

Levitä lemon curdia varovasti mascarpone-täytteen päälle pienissä erissä. 

7

Koristelu

Rullaa täytetty marenki varovasti leivinpaperin avulla. Aloita rullaus lyhyemmältä sivulta. Ripottele päälle tomusokeria ja tarjoile heti.


Vinkit!

Sitruunamarenkirulla ei säily pitkään, joten tarjoile se mielellään heti valmistuksen jälkeen.


Lemon curdin sijaan voit käyttää myös muuta haluamaasi täytettä, esimerkiksi mansikkahillo sopii hyvin!