
Gluteenittomat avokadobrowniet
Reseptin ainesosat
Jos avokadot ovat vielä hieman raakoja, laita ne paperipussiin yhdessä banaanin kanssa yön yli, tämä pehmittää avokadot!
Browniet voi myös pakastaa!
Valmistus:
1. Esilämmitä uuni 180 asteeseen.
2. Vuoraa vuoka leivinpaperilla. Käytä 27x26 cm kokoista uunivuokaa tai 2 litran suorakaiteen muotoista vuokaa.
3. Puolita avokadot pituussuunnassa, poista kivi ja kaavi hedelmäliha (hedelmälihaa tulisi jäädä noin 300 g). Soseuta avokadot haarukalla hyvin, jotta taikinaan ei jää paakkuja.
4. Sulata suklaanapit vesihauteessa tai varovasti mikroaaltouunissa.
Vatkaa munat, sokeri ja vaniljauute kulhossa tasaiseksi. Sekoita joukkoon sulatettu suklaa.
5. Yhdistä keskenään kaakaojauhe, ruokasooda ja mantelijauhe, lisää taikinaan.
6. Lisää viimeiseksi avokado hyvin sekoittaen.
7. Levitä taikina tasaisesti vuokaan. Siirrä vuoka uuniin ritilälle keskitasolle ja paista 35 minuuttia, tai kunnes kokeiltaessa kakun keskeltä puutikkuun ei jää taikinaa.
8. Anna brownien jäähtyä vuoassa ritilän päällä. Nosta pois vuoasta leivinpaperin avulla ja leikkaa paloiksi.
Inspiroidu
Reseptejä

Vadelma-valkosuklaa blondiet

Vaniljaiset joulutortut

Puutarhan marjat -kääretorttu

Marjoilla täytetyt kesäiset minikakut

Gluteeniton porkkanamukikakku

Gluteenittomat browniet
