Lahjakakku

Kakku kauniissa paketissa

noin 20 - 30 palaa

Vaikeustaso 2 80 Minuuttia

Ainekset

Ainekset

reseptiin Lahjakakku

Taikina:

8 kpl kananmunaa
4 dl ruokosokeria (tai taloussokeria)
4 dl vehnäjauhoja
2 tl Dr. Oetker Leivinjauhetta
2 tl piparimaustetta ( 1tl kanelia, 2/3 tl inkivääriä, 1/4 tl neilikkaa)

Täyte:

3 dl kuohu- tai vispikermaa
3 dl jogurttia (paksua)
3 dl Puolukoita (pakaste)
3 kpl Dr. Oetker Liivatelehteä
½ - 1 dl sokeria
1 tl Dr. Oetker Vaniljamyllyä

Kostutus:

3 ½ dl maitoa
1 rkl sokeria
1 tl Dr. Oetker Vaniljamyllyä

Kuorrutus & koristelu:

1 ps Dr. Oetker Vaniljakakkumoussea
2 ½ dl maitoa
Dr. Oetker Sokerimassaa (Valkoista)
Dr. Oetker Sokerimassaa (punaista)

Valmistus

Valmistus

Taikina

Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita varovasti taikinaan. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun, neliön muotoiseen vuokaan ( 25cm x 25cm, korkeus vähintään 10cm). Paista 180 asteessa uunin alatasolla 30-40 minuuttia. Kumoa hieman jäähtynyt kakku ja jäähdytä ritilän päällä.

Täyte

Pehmitä liivatelehdet kylmässä vedessä. Vaahdota kerma. Purista liivatteista vesi ja kuumenna niitä pienessä vesimäärässä kattilassa tai mikrossa kunnes ne liukenevat. Lisää jogurtti ja liivateliuos kermavaahtoon. Sekoita varovasti tasaiseksi. Lisää puolukat, vanilja ja sokeri. Leikkaa kakkupohja neljään osaan. Kostuta. Vuoraa käyttämäsi vuoka kelmulla ja kokoa kakku vuokaan. Laita jokaiseen väliin 1/3 täytteestä. Anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia.

Kuorrutus & koristelu

Valmista kakkumousse ja kuorruta kakku sillä. Kauli sokerimassa tomusokeroidulla alustalla noin 5mm paksuksi levyksi. Nosta levy kakun päälle ja tasoita lastan avulla. Leikkaa ylimääräinen reuna pois. Kauli punaisesta sokerimassasta noin. 3 cm leveää nauhaa. Nauhaa tarvitaan 2x noin 55cm, 2x 15cm ja 3 x 10cm. Aseta pitkät nauhat kakulle ristikkäin, leikkaa ylimääräinen pois. Tee 15cm nauhoista lenkit. Voit antaa niiden kovettua hetken esim. juomalasin päällä. Tee kahdesta 10 cm nauhasta rusetin päät. Kokoa rusetti kakulle ja aseta viimeinen nauha rusetin ympärille.

Voit myös paistaa taikinan isommalla uunipellillä ja leikata valmiista kakusta sopivat palat. Paista tällöin kakkua 200 asteessa noin 25 minuuttia.

Ravintosisältö: reseptiin Lahjakakku

per annos / kappale per 100 g / ml
Energia 511kJ
193kcal
499kJ
188kcal
Rasva 4.9g 4.8g
Hiilihydraatit 20g 19g
Proteiini 3.1g 3.1g