Flag

Lahjapakettikakku

12 - 15 palaa
Keskitasoinen
240 minuuttia
Ihana lahjakakku maistuu joululta. Katso reseptikuvista vinkit tämän upean joulukakun koristeluun.
LISÄTIETOJA
Tarkempia tietoja
Picture -
Picture -
ARVOSTELE RESEPTI
Kuinka resepti onnistui?

Inspiroidu

Reseptejä

Picture - Hero image

Reseptin ainesosat

Mantelimassakuorrute ja -koristeet
375 gtomusokeria (6,25 dl)
600 gDr. Oetker Mantelimassaa
Dr. Oetker Punaista geeliväriä
Taikina
250 gpehmeää voita
180 gsokeria (noin 2,1 dl)
suolaa ripaus
4 kplkananmunaa
2 kplluomuappelsiinia
250 gvehnäjauhoja (noin 3,8 dl)
70 gmaissijauhoa (noin 1,25 dl)
2 tlDr. Oetker Leivinjauhetta
1,5 rklDr. Oetker Kanelia, Ceylon
Täyte
1 kplluomuappelsiinia
60 gtomusokeria (1 dl)
1 psDr. Oetker Cream fix -jauhetta
1,5 tlDr. Oetker Kanelia, Ceylon
250 gmascarponejuustoa
4 dlvispikermaa
Voikreemi
350 gpehmeää voita
350 gtomusokeria (noin 5,8 dl)
0,5 tlTaylor & Colledge Vanilla Extract vaniljauutetta

Näytä tuotteet

Picture - Dr. Oetker Mantelimassaa
Picture - Dr. Oetker Punaista geeliväriä
Picture - Dr. Oetker Leivinjauhetta
Picture - Dr. Oetker Kanelia, Ceylon
Picture - Dr. Oetker Cream fix -jauhetta
Picture - Dr. Oetker Kanelia, Ceylon
Picture - Taylor & Colledge Vanilla Extract vaniljauutetta

Koristeet

Picture - Lahjakakku 1
Picture - Lahjakakku 2

Vaivaa tomusokeri mantelimassaan. Värjää punaisella geelivärillä mantelimassa vaaleanpunaiseksi. Ota neljäsosa mantelimassasta sivuun ja värjää se punaiseksi. Tee punaisesta mantelimassasta rusetti. Kauli mantelimassa 5 mm paksuiseksi. Leikkaa pitkä nauha ja jätä keskelle paksumpi osa. Nauhan pitäisi kaventua keskeltä kohti reunoja. Katso kuvasta. Solmi molemmat päät keskelle ja paina alas. Laita rusettien alle muovikelmupallot. Leikkaa punaisesta sokerimassasta pala (1.5 x 9 cm) ja kääri rusetin keskelle. Jätä koristeet huoneenlämpöön kuivumaan vähintään 24 tunniksi. Kääri jäljelle jäänyt mantelimassa muovikelmuun, jotta se ei kuivu.


Taikina

Esilämmitä uuni 180°C:seen. Vuoraa kahden irtopohjavuoan (Ø 15 cm) pohja leivinpaperilla. Vatkaa sähkövatkaimella voi, sokeri ja suola vaaleaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat yksi kerrallaan samalla voimakkaasti vatkaten. Pese appelsiinit lämpimällä vedellä. Raasta sitten appelsiininkuori ja purista mehu kulhoon. Sekoita toisessa kulhossa vehnäjauhot, maissijauhot, leivinjauhe, appelsiininkuori ja kaneli. Lisää jauhot ja appelsiininmehu vuorotellen taikinaan. Sekoita tasaiseksi. Kaada taikina puoliksi kahteen kakkuvuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 40 minuuttia. Anna pohjien jäähtyä. Ota pohjat pois vuoasta ja leikkaa molemmat kakkupohjat puoliksi. 


Täyte

Pese appelsiini ja raasta kuori. Sekoita keskenään tomusokeri, cream fix, appelsiininkuori ja kaneli. Sekoita sähkövatkaimella mascarponejuusto. Lisää vähitellen kermaa ja sekoita tasaiseksi. Lisää tomusokeriseos ja vatkaa jämäkäksi. 


Kakun kokoaminen

Laita alimmainen pohja kakkulautaselle ja levitä täytettä päälle. Laita toinen pohja päälle ja levitä toinen kerros täytettä. Laita kolmas pohja päälle ja levitä loput täytteestä. Asettele neljäs pohja päälle ja laita kakku jääkaappiin. 


Voikreemi

Valmista voikreemi vatkaamalla pehmeä voi, tomusokeri ja vaniljatahna vaaleaksi vaahdoksi. Levitä voikreemi tasaisesti kakun päälle ja reunoille. Laita jääkaappiin. 


Kuorrutus
Picture - Lahjakakku 3
Picture - Lahjakakku 4
Picture - Lahjakakku 5

Ripottele tomusokeria pöydälle. Kauli vaaleanpunainen mantelimassa tasaiseksi, ohueksi levyksi. Kuorruta kakku mantelimassalla ja tasoita pinta. Leikkaa ylijäävä massa pois kakun alareunasta. 


Picture - Lahjakakku 7
Picture - Lahjakakku 8

Leikkaa kaksi nauhaa (noin 40 x 3 cm) punaisesta mantelimassasta. Asettele nauhat ristiin kakun päälle. Voit käyttää apunasi hieman vettä, jotta nauhat kiinnittyy kakun päälle. Leikkaa sitten kaksi nauhaa punaisesta mantelimassasta (noin 18 x 3 cm) ja asettele kakun päälle aaltomaiseen muotoon. Asettele lopuksi kuivunut rusetti kakun päälle ja poista muovikelmu.