Flag

Banaanikakku suklaakuorrutuksella

10 - 12 palaa
Keskitasoinen
90 minuuttia
Maitosuklaa ganache mehevöittää banaanikakun. Viimeistele suklainen täytekakku värikkäillä Disco -suklaarakeilla.
LISÄTIETOJA
Tarkempia tietoja
Picture -
Picture -
ARVOSTELE RESEPTI
Kuinka resepti onnistui?

Inspiroidu

Reseptejä

Picture - Hero image

Reseptin ainesosat

Banaanikakku
175 gvoita huoneenlämpöisenä
1,75 dlöljyä
2,75 dlfariinisokeria
1,25 dlsokeria
3 - 4 kplbanaania muussattuna (470 g)
2 kplkananmunaa
0,5 dlpiimää
1 tlsuolaa
4,5 dlvehnäjauhoja
1 tlDr. Oetker Leivinjauhetta
1 tlDr. Oetker Ruokasoodaa
Tumma suklaakuorrutus
250 gvoita huoneenlämpöisenä
8,3 dltomusokeria
3,5 dlkaakaojauhetta
1,5 dlvispikermaa
Maitosuklaaganache
5 dlvispikermaa
250 gmaitosuklaata
Koristelu
1 ploDr. Oetker DISCO -suklaarakeita

Näytä tuotteet

Picture - Dr. Oetker Leivinjauhetta
Picture - Dr. Oetker Ruokasoodaa

Banaanikakku

Kuumenna uuni 170°C:seen tasalämmölle. Vuoraa irtopohjavuoan (22cm) pohja leivinpaperilla.

Vatkaa voi ja öljy sekaisin. Lisää fariinisokeri ja sokeri ja vatkaa noin 2 minuuttia
sähkövatkaimella. Lisää banaanimurska, kananmuna, piimä ja suola. Siivilöi
jauhot, leivinjauhe ja ruokasooda ja kääntele taikinan joukkoon. Kaada taikina
vuokaan. Paista uunin keskitasolla noin 45 minuuttia. Anna kakun jäähtyä. Leikkaa
jäähtynyt kakku kolmeen osaan.


Tummasuklaakuorrute

Siivilöi tomusokeri ja kaakaojauhe kulhoon. Lisää voi ja vatkaa vaahdoksi. Lisää
kerma ja vatkaa kunnes kuorrute on kuohkeaa. Anna kuorrutteen olla
huoneenlämmössä sillä aikaa kun valmistat kakun loppuun.


Maitosuklaaganache

Kuumenna kerma kattilassa juuri kiehumispisteen alapuolelle. Laita hienonnettu maitosuklaa lämpöä kestävään sekoituskulhoon ja kaada kuuma kerma suklaan päälle. Anna sen seistä sekoittamatta 5 minuuttia.

Sekoita massaa käännellen tasaiseksi ja jäähdytä jääkaapissa, kunnes ganache on
jäähtynyt, muttei vielä kiinteytynyt. Vatkaa sitten ganache sähkövatkaimella, kunnes siitä tulee paksumpaa. Älä vatkaa ganachea liikaa. Levitä ganache tasaisesti kahden kerroksen väliin. 

Kuorruta kakku tummasuklaakuorrutteella ja koristele lopuksi Dr. Oetker Disco -suklaarakeilla.