Flag

Kolmen värin täytekakku

12 - 16 annosta
Keskitasoinen
120 minuuttia
Yksinkertaisen kaunis kakku on yllättävän kaunis sisältäkin. Täytteessä sitruunaa ja vadelmaa.
LISÄTIETOJA
Tarkempia tietoja
Picture -
Picture -
ARVOSTELE RESEPTI
Kuinka resepti onnistui?

Inspiroidu

Reseptejä

Picture - Hero image

Reseptin ainesosat

Kakkupohja
9 kplkananmunaa
3,5 dlsokeria
1 dlperunajauhoja
2,5 dlvehnäjauhoja
0,5 tlDr. Oetker Leivinjauhetta
Dr. Oetker Geelivärejä
Täyte
4 dlvispikermaa
2 dlranskankermaa
4 rkltomusokeria
2 tlDr. Oetker Vanilja-aromia
2 dlvadelmahilloa tai Lemon curdia
Kuorrutus
2 dlmaustamatonta tuorejuustoa esim. mascarpone
2 dlvispikermaa
2 rkltomusokeria
1 tlDr. Oetker Vaniljasokeria
Dr. Oetker koristerakeita

Näytä tuotteet

Picture - Dr. Oetker Leivinjauhetta
Picture - Dr. Oetker Vanilja-aromia
Picture - Dr. Oetker Vaniljasokeria
1

Esivalmistelut

Voitele ja korppujauhota tai vuokaa leivinpaperilla kolme samankokoista (halkaisija 24-26 cm) kakkuvuokaa. Kuumenna uuni 220 asteeseen. 

2

Taikina

Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri ilmavaksi vaaleaksi vaahdoksi. Lisää varovasti nostelleen keskenään sekoitetut kuivat aineet. Jaa taikina kolmeen osaan. Värjää yksi osa punaisella ja yksi sinisellä geelivärillä. Värjää kolmas sinisellä ja keltaisella geelivärillä vihreäksi. Lisää värejä tipoittain kunnes väri on riittävän selkeä.

3

Kaada taikinat omiin vuokiinsa ja paista kutakin 5-6 minuuttia, kunnes pohjat ovat kypsiä. Voit paistaa pohjat vuoron perään myös yhden vuoan kanssa. Irrota pohjat vuoista ja anna jäähtyä.

4

Täyte

Laita täytteen ainekset kulhoon ja vaahdota kunnes täyte on ilmavaa. Aseta punainen pohja tarjoiluvadille ja levitä päälle puolet vadelmahillosta tai lemon curdista. Levitä päälle täytettä, ei kuitenkaan aivan reunoille saakka. Nosta päälle vihreä pohja ja painele kevyesti tasaiseksi. Levitä jälleen pohjalle hilloa ja täytettä. Nosta lopuksi sininen pohja päälle ja painele tasaiseksi. Poista tarvittaessa ylipursuava täyte.

5

Suojaa kakku kuvulla tai kelmulla ja anna vetäytyä jääkaapissa vähintään 2 tuntia tai mielellään yön yli.

6

Kuorrutus

Vaahdota mascarpone, kerma, tomusokeri ja vanilja vaahdoksi. Levitä vaahto lastan avulla kakulle. Koristele juuri ennen tarjoilua koristerakeilla.