
Mantelimarenkikakku
Näytä tuotteet
Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää tomusokeri kokoajan vaahdottaen. Vaahdota vähintään minuutin ajan kunnes vaahto on kiiltävää ja marenkimaista. Lisää varovasti sekoittaen mantelirouhe ja –jauhe sekä sitruuna-aromi.
Piirrä leivinpaperiin halkaisijaltaan 26-28 cm ympyrä. Levitä marenki uunipellille asetetulle leivinpaperille ympyrän sisään. Muovaa ja vahvista reunaa vetämällä kaapimella reunaa muutaman kerran ympäri oikean muotoiseksi. Pohja leviää uunissa hieman. Paista uunissa 180 asteessa noin 35-40 minuuttia. Anna jäähtyä mieluiten ritilän päällä. Irrota leivinpaperi varovasti, kun pohja on jäähtynyt.
Positie rooster: Keskitasolla
Vaahdota kerma. Mausta halutessasi sokerilla ja vaniljasokerilla. Halkaise mansikat. Levitä kerma jäähtyneelle pohjalle ja asettele päälle mansikat ja mintunlehdet. Ripottele pinnalle halutessasi vaniljasokeria.
Inspiroidu
Reseptejä

Britakakku
Hedelmäunelmakakku

Aurinkokakku

Strösselikakku

Mansikkatäytekakku

Marenki-browniekakku
