Liivatelehtien käyttöohje

Liivatelehti on kakkuleipurin paras apuri, kun toiveena on loihtia leikattava moussekakku, hyytelö tai kaunis kiille. Mikä parasta, liivatelehdet ovat erittäin helppokäyttöisiä, kunhan pitää mielessä muutaman niksin.

 

Monen kauniin kakun salaisuus piilee liivatelehden käytössä. Se ei ainoastaan toimi hyydyttäjänä, vaan mahdollistaa myös monien erilaisten rakenteiden luomisen kuohkeasta moussesta hyllyvään hyytelöön. Liivate on eläinperäinen tuote, joka perinteisesti tehdään siannahasta tai vaihtoehtoisesti naudasta. Dr. Oetkeriltä löytyy vaihtoehtona myös kasvipohjainen Vegegel.

Käyttöohje vaihe vaiheelta

1. Liota liivatelehdet runsaassa vedessä

Ensimmäinen askel on liivatelehtien liottaminen runsaassa vedessä.
Lisää liivatelehdet veteen yksitellen, jotta ne eivät tartu toisiinsa. Liota vähintään viisi minuuttia ja puristele sitten ylimääräinen vesi pois. Tarvittavaan määrään vaikuttavat haluttu koostumus ja käytettävät raaka-aineet, mutta yleinen nyrkkisääntö pehmeään rakenteeseen on 5–6 liivatelehteä ja leikattavaan rakenteeseen 8–9 liivatelehteä per puoli litraa nestettä. Hyytelöimisvoimakkuudesta kertoo Bloom-arvo, joka Dr. Oetkerin Liivatelehdissä on platina, eli paras mahdollinen.

2. Sulata kuumassa nesteessä

Ennen hyydytettävään massaan lisäämistä liivatelehdet pitää sulattaa. Tapoja on monia: voit lisätä liivatelehdet kuumennettuun tilkkaan nestettä tai työntää ne hetkeksi mikroon yhdessä nesteen kanssa. Jos nesteeseen jää sekoittamisen jälkeen paakkuja, voit varovaisesti kuumentaa sitä uudestaan. Älä kuitenkaan enää kiehauta, sillä se heikentää liivatteen tehoa. Mikäli hyydytettävä seos on jo valmiiksi kuumaa, voit tietenkin nakata liivatelehdet suoraan mukaan ja sekoittaa kunnolla.

3. Lisää mukaan vähitellen ja varaa aikaa hyytymiselle

Lämpötiloilla on väliä, kun kyse on hyydyttämisestä. Anna liivateseoksen hieman jäähtyä ennen lisäämistä, jos hyydettumisen. Sulattele mielellään hyvin kylmiä aineksia, kuten pakastemarjoja, hetken huoneenlämmössä ennen liivatteen lisäämistä. Jos esimerkiksi jäisiä marjoja sisältävään mousseen sekoittaa sulatetun liivatteen, liivate saattaa jähmettyä epätasaisesti ja lopputuloksesta tulla kokkareinen. Jos ohjeessa on kermavaahtoa, voit lisätä sen lopuksi, näin saat erityisen kuohkean lopputuloksen.

Liivate jähmettyy jäähtyessään, varaa siis riittävä aika hyytymiselle. Neljä tuntia on usein tarpeeksi, mutta monelle kakulle tekee hyvää levätä jääkaapissa yön yli. Hyydytetyn kakun voi yleensä myös pakastaa, jos se ei sisällä aineksia, jotka menevät huonoksi pakkasessa. Varaa vain riittävästi aikaa sulatukselle.

Liivatelehtien käyttöohjevideo

Kokeile liivateniksejä Trooppisessa moussekakussa


Kokeile liivateniksejä esimerkiksi valmistaessasi trooppista moussekakkua. Kakun sydän on aurinkoinen ananas. Kypsän ananaksen tunnistaa siitä, että se joustaa painettaessa ja tuoksuu makealta, myös keskimmäiset lehdet lähtevät helposti vedettäessä.

 

Ananas, kuten myös esimerkiksi mango ja kiivi, sisältää entsyymiä, joka estää liivatteen hyytymisen. Ongelma ratkeaa kuitenkin helposti lämmittämällä raaka-aineita ennen liivatteen lisäämistä.

 

Ananas piristää mukavasti makeaa klassikkomakuparia kookos-suklaa. Leivo ihanaa moussekakkua kevään juhliin tai hemmottele läheisiäsi herkullisella kakulla.

 

 

Liivatteissa on eroja

Millainen on luja liivate?

Kaikilla liivatelehdillä on Bloom-arvo, joka ilmaisee hyytelöimisvoimakkuutta.

Lue lisää liivatteen Bloom-arvosta!
Suostumus seurantaan

Olisimme iloisia, jos antaisit meille ja kumppaneillemme luvan käyttää evästeitä ja vastaavia teknologioita, jotta voisimme ymmärtää tapaasi käyttää verkkosivustoamme. Näin saisimme paremman käsityksen toiminnastasi käyttäjänä ja voisimme mukauttaa verkkosivustoamme sen pohjalta. Lisäksi me ja kumppanimme haluaisimme käyttää näitä tietoja personoidun palvelun tarjoamiseksi kumppaneidemme alustoilla. Jos annat suostumuksesi tähän, valitse ”Salli”. Suostumuksesi sisältää myös mahdollisen tietojen siirron Yhdysvaltoihin GDPR:n artiklan 49 mukaisesti. Lisätietoja löytyy tietosuojakäytännöstämme. Sieltä löydät myös lisätietoja tiedonsiirrosta teknologiantarjoajille ja kumppaneille Yhdysvalloissa. Voit muuttaa mieltäsi milloin tahansa.

Välttämättömät toiminnot

Tarvitsemme näitä evästeitä ja vastaavia teknologioita mahdollistaaksemme verkkosivustomme perustoiminnot. Sellaisiin kuuluu esimerkiksi näiden asetusten tallentaminen. Tämä on ehdottoman välttämätöntä, joten näiden evästeiden ja vastaavien teknologioiden käyttöä ei voi kieltää.

Aina käytössä
Analytiikka ja personointi

Lisäksi haluaisimme oppia lisää siitä, miten käytät sivustoamme, jotta voisimme optimoida sitä sinulle ja muille käyttäjille. Tähän tarkoitukseen käytämme evästeitä ja vastaavia teknologioita, jotka kartoittavat käyttäjien toimintaa ja siten auttavat meitä parantamaan sinulle tarjoamaamme palvelua. Osa teknologian tarjoajista, joita käytämme, voivat käsitellä tietojasi myös Yhdysvalloissa. Tässä tapauksessa on olemassa riski, että Yhdysvaltain turvallisuuspalvelut voivat päästä tietoihisi käsiksi ilman ennakkoilmoitusta. Et ehkä voi ryhtyä tehokkaisiin oikeustoimiin tätä vastaan Yhdysvalloissa.

Joo

ei

(Uudelleen)markkinointi ja tietojen jakaminen kolmansille osapuolille

Varmistaaksemme, että voimme mukauttaa markkinointikampanjoitamme sinun tarpeisiisi, keräämme tietoa siitä, miten saavut sivustollemme ja miten toimit mainostemme kohdalla. Tämä auttaa meitä parantamaan sekä mainoksiamme että sisältöjämme sinua varten. Markkinointikumppanimme käyttävät näitä tietoja myös omiin tarkoituksiinsa, esimerkiksi personoidakseen tiliäsi tai profiiliasi omalla alustallaan. Teemme myös yhteistyötä kumppaneiden kanssa, jotka voivat käsitellä tietojasi Yhdysvalloissa. Tässä tapauksessa on olemassa potentiaalinen riski, että Yhdysvaltain turvallisuuspalvelut voivat päästä käsiksi tietoihisi ja ilman ennakkoilmoitusta. Et ehkä voi ryhtyä oikeustoimiin tätä vastaan Yhdysvalloissa.

Joo

ei