Churrot eli espanjalaiset munkkitangot

Valmista churroja ja kuumaa kaakaota sateisena syyspäivänä tai kylmänä talvipäivänä.

20 - 30 kappaletta

Vaikeustaso 3 100 Minuuttia

Ainekset

Ainekset

reseptiin Churrot eli espanjalaiset munkkitangot

Taikina:

1,5 dl vesi
50 g voita
0,5 tl suolaa
3 dl vehnäjauhoja
0,5 tl Dr. Oetker Leivinjauhetta
1 dl sokeria
2 rkl Dr. Oetker Luontaista Vaniljasokeria
2 kpl kananmunaa

Paistamiseen:

1 - 2 l öljyä esim. rypsi- tai auringonkukkaöljyä

Pinnalle:

1 prk Dr. Oetker Kanelisokeria

preparation

Valmistus

1

Kuumenna vesi, voi ja suola kiehuvaksi kattilassa. Siivilöi joukkoon vehnäjauhot ja leivinjauhe ja sekoita hyvin, kunnes taikinasta tulee pallomainen ja se irtoaa kattilasta.

2

Kaada taikina kulhoon. Lisää sokeri ja vaniljasokeri ja vatkaa joukkoon munat yksi kerrallaan sähkövatkaimella. Taikinan tulee olla kiinteää, sileää ja kovaa. Kaada taikina pursottimeen, jossa on tähtikärki.

3

Täytä suuri kattila puolilleen öljyä ja kuumenna öljy 180-asteiseksi. Voit myös käyttää rasvakeitintä, jossa on tuoretta, puhdasta öljyä. Pursota taikinasta 15–20 cm:n tankoja suoraan öljyyn. Katkaise tangot veitsellä tai saksilla. Paista muutama tanko kerrallaan 4–5 minuutin ajan, kunnes ne ovat kullanvärisiä ja rapeita.

Varo, ettei öljy kuumene liikaa. Tangot jäävät silloin raaoiksi sisältä, vaikka ne olisivat ruskeita pinnalta. Ota tangot kattilasta reikäkauhalla ja aseta talouspaperin päälle valumaan.

4

Ripottele pinnalle tomusokeria ja jauha päälle vaniljaa.

Vinkkejä

Taikinan voi hyvin valmistaa etukäteen, kaataa pursottimeen ja säilyttää jääkaapissa paistamiseen asti.

Ravintosisältö: reseptiin Churrot eli espanjalaiset munkkitangot

PER ANNOS / KAPPALE PER 100 G / ML
Energia 2784kJ
665kcal
3521kJ
841kcal
Rasva 0g 0g
Hiilihydraatit 0g 0g
Proteiini 0g 0g