Tyrni - ihanan kirpeä vitamiinipommi
Kauniin oranssi tyrni on luonnonmarjoista ravintorikkain! Siinä on paljon C- ja E-vitamiinia, ravintokuitua ja hyviä rasvahappoja. Sillä on myös lukuisia tutkittuja terveyshyötyjä. Maultaan tyrni on kirpeä, joten se sopii ihanasti sokerin kanssa hilloihin, mehuihin ja vaikkapa juustokakkuihin! Tyrni on tänä päivänä tuttu myös puutarhamarjana, mutta sitä esiintyy luonnonvaraisena etenkin Pohjanlahden rannikkoalueella ja Ahvenanmaalla.Tyrni pärjää niukkaravinteisessakin maaperässä, mutta tarvitsee paljon auringonvaloa. Luonnonvaraisen tyrnin keruu sijoittuu syys-lokakuuhun, marjat kerätään mielellään ensimmäisten pakkasten jälkeen. Suomalaiset syövät tyrniä muihin marjoihin nähden todella vähän, vaikka se on ravintoarvoiltaan ja terveysvaikutuksiltaan verraton. Helpoin tapa nauttia tyrnistä on syödä marjat sellaisenaan, mutta ne sopivat hyvin myös puuron ja jogurtin kanssa nautittavaksi. Sekä leivontaan, kuten tämä raikas juustokakkumme osoittaa!
Tyrnijuustokakku

Tyrnijuustokakku
1/1 tulosta näytetty