Flag

Tyrnijuustokakku

10 - 12 palaa
Keskitasoinen
90 minuuttia
Syksyinen tyrnijuustokakku resepti, jossa on valkosuklaa-tyrnipohja. Valkosuklaan makeus ja tyrnin kirpeys toimii yhteen mainiosti.
LISÄTIETOJA
Tarkempia tietoja
Picture -
Picture -
ARVOSTELE RESEPTI
Kuinka resepti onnistui?

Inspiroidu

Reseptejä

Picture - Hero image

Reseptin ainesosat

Pohja
50 gvoita
50 gvalkosuklaata
0,5 dlsokeria
1 kplkananmunaa
1 dlvehnäjauhoja
1 dltyrnejä
Täyte
2 dlvispikermaa
300 gmaustamatonta tuorejuustoa
1 dltyrnimehua
1,5 dlsokeria
1 tlTaylor & Colledge Vanilla Extract vaniljauutetta
5 kplDr. Oetker Liivatelehteä
Kiille
1 dltyrnimehua
2 dlvettä
2 rklsokeria
3 kplDr. Oetker Liivatelehteä
Koristelu
Dr. Oetker Valkoista Sokerikuorrutetta
Dr. Oetker Chocolate Leaves -suklaakuvioita
rosmariinin oksia
tyrnejä
Dr. Oetker Lemon&Orange -koristerakeita

Näytä tuotteet

Picture - Taylor & Colledge Vanilla Extract vaniljauutetta
Picture - Dr. Oetker Liivatelehteä
Picture - Dr. Oetker Liivatelehteä
Picture - Dr. Oetker Valkoista Sokerikuorrutetta
Picture - Dr. Oetker Chocolate Leaves -suklaakuvioita
Picture - Dr. Oetker Lemon&Orange -koristerakeita

Pohja

Sulata voi ja sekoita rouhittu valkosuklaa kuuman voin joukkoon, jotta se sulaa. Sekoita joukkoon sokeri. Kun seos on jäähtynyt, lisää muna. Sekoita vehnäjauhot joukkoon siivilän läpi. Kääntele tyrnit taikinan joukkoon.
 
Vuoraa 24 senttisen irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja kaada taikina vuokaan. Paista 180 asteessa 20 minuuttia. Anna jäähtyä.


Täyte

 Laita liivatelehdet veteen likoamaan. Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Toisessa kulhossa sekoita tuorejuusto, puolet tyrnimehusta, sokeri ja vaniljauute. Kääntele seos kermavaahdon joukkoon. Kuumenna ½ dl tyrnimehua kattilassa ja sulata liivatelehdet mehun joukkoon. Kaada seos ohuena nauhana juustokakkumassan joukkoon koko ajan sekoittaen. Kaada massa pohjan päälle irtopohjavuokaan ja laita jääkaappiin hyytymään yön yli.


Kiille

Laita liivatelehdet veteen likoamaan. Sekoita tyrnimehu, 1 ½ dl vedestä ja sokeri keskenään, kunnes sokeri liukenee. Kuumenna ½ dl vettä kattilassa ja sulata liivatelehdet joukkoon. Sekoita seos ohuena nauhana tyrnimehuseoksen joukkoon. Tarkista, että seos on jäähtynyttä ja kaada kiille varovasti lusikan kautta juustokakun pinnalle. Siirrä takaisin jääkaappiin vähintään neljäksi tunniksi.


Koristelu

Kiepauta varovasti veitsellä juustokakun ja irtopohjavuoan reunojen välistä, jotta kakku irtoaa. Avaa reunat ja siirrä kakku tarjoiluvadille. Koristele haluamallasi tavalla.