Flag

Syyssadon ihanin puolukkajuustokakku, gluteeniton

12 - 14 palaa
Keskitasoinen
90 minuuttia
Ihana gluteeniton juustokakkuresepti, jossa täytettä on reilusti. Kirpeä puolukka ja makea kinuski ovat ihana makupari.
LISÄTIETOJA
Tarkempia tietoja
Picture -
Picture -
ARVOSTELE RESEPTI
Kuinka resepti onnistui?

Inspiroidu

Reseptejä

Picture - Hero image

Reseptin ainesosat

Pohja
1 dlfariinisokeria
1 tlDr. Oetker Vaniljasokeria
1 dlrypsiöljyä
1 kplkananmunaa
1,75 dlgluteenitonta jauhoseosta
0,5 tlDr. Oetker Leivinjauhetta
0,5 tlDr. Oetker Ruokasoodaa
1 tlDr. Oetker Kanelia, Ceylon
0,25 tlinkivääriä
suolaa ripaus
125 gporkkanaraastetta
0,75 dlDr. Oetker Hasselpähkinärouhetta
Kanelikinuski
2 dlfariinisokeria
2 dlkuohukermaa
1 tlDr. Oetker Kanelia, Ceylon
2 kplDr. Oetker Liivatelehteä
Puolukkatäyte
6 dlpuolukoita (tuore tai pakaste)
3 dlvispikermaa
150 gmaitorahkaa
300 gmaustamatonta tuorejuustoa (esim. Philadelphia)
1,5 dlsokeria
1 tlDr. Oetker Vaniljasokeria
7 kplDr. Oetker Liivatelehteä
3 rklvettä
Koristeluun
1,5 dlvispikermaa
1 rkltomusokeria
1 tlDr. Oetker Vaniljasokeria
0,5 dlpuolukoita
puolukanvarpuja

Näytä tuotteet

Picture - Dr. Oetker Vaniljasokeria
Picture - Dr. Oetker Leivinjauhetta
Picture - Dr. Oetker Ruokasoodaa
Picture - Dr. Oetker Kanelia, Ceylon
Picture - Dr. Oetker Hasselpähkinärouhetta
Picture - Dr. Oetker Kanelia, Ceylon
Picture - Dr. Oetker Liivatelehteä
Picture - Dr. Oetker Vaniljasokeria
Picture - Dr. Oetker Liivatelehteä
Picture - Dr. Oetker Vaniljasokeria

Esivalmistelut

Laita uuni lämpenemään tasalämmölle 175 asteeseen tai kiertoilmalle 160 asteeseen. Vuoraa 20-22cm irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja voitele reunat.


Pohja

Sekoita keskenään fariinisokeri, vaniljasokeri, öljy sekä kananmuna vispilällä. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää ne kolmessa osassa siivilän läpi öljyseoksen joukkoon. Kääntele tasaiseksi nuolijalla. Kuori ja raasta porkkanat. Lisää porkkanaraaste ja hasselpähkinärouhe taikinan sekaan ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla n. 12-15 minuuttia, kunnes pohja on kypsä. Kypsyyden voit varmistaa puutikulla. Porkkanakakkupohja saa jäädä meheväksi. Jäähdytä pohja ennen täytteiden tekemistä.


Kanelikinuski

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Mittaa kattilaan fariinisokeri, kaneli sekä kuohukerma. Sekoita kinuskia, kunnes se alkaa kiehua. Anna kiehua hiljalleen 5-6 minuuttia, kunnes kinuski alkaa hieman paksuuntua. Nosta kattila liedeltä ja purista liivatteista ylimääräinen vesi. Lisää liivatteet kinuskiin ja sekoita tasaiseksi. Jätä sivuun jäähtymään. Voit sekoitella kinuskia välillä, jotta se jäähtyy nopeammin huoneen lämpöiseksi. Vinkki: Voit myös laittaa kinuskikattilan kylmään vesihauteeseen, niin se jäähtyy nopeammin.


Puolukkatäyte

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi ja jätä sivuun odottamaan. Survo puolukat sauvasekoittimella. Notkista tuorejuusto, lisää sekaan sokerit, rahka sekä puolukkasurvos. Kuumenna vesi ja lisää sekaan puristetut liivatteet. Sekoita liivateseos ohuena nauhana tuorejuusto-puolukka -seokseen koko ajan sekoittaen. Lisää joukkoon vielä kermavaahto ja nostele nuolijalla tasaiseksi.


Kakun kasaaminen

Nosta jäähtynyt porkkanakakkupohja leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle tai kiristä pohja rengasvuokaan tasaisesti. Voit painella pohjaa hieman, jotta se ulottuu vuoan reunoihin saakka. Laita vuoan reunoihin reunakalvoa tai leivinpaperia, jotta saat kakun irtoamaan hyvin vuoasta.

Kaada kanelikinuskia, sekä puolukkatäytettä vuorotellen vuokaan pohjan päälle. Aloita kinuskista ja lopeta puolukkatäytteeseen. Kerroksia tulee yhteensä kolme. Tasoita kakun pinta ja kopauta vuokaa pöytää vasten pari kertaa, jotta ilmakuplat häviävät. Nosta kakku hyytymään jääkaappiin yön yli, vähintään kahdeksaksi tunniksi.


Koristelu

Vaahdota vispikerma ja mausta se tomu- sekä vaniljasokerilla. Pursota kakun pintaan kermavaahtoa, koristele puolukoilla ja puolukan varvuilla.