Flag

Sitruunainen vadelmakakku

12 palaa
Keskitasoinen
360 minuuttia
Makeaa -blogin Liisan raikas vadelmatäytekakku. Tämä kaunis raidallinen kakku saa pintaansa kauniit pursotukset ja koristeet.
LISÄTIETOJA
Tarkempia tietoja
Picture -
Picture -
ARVOSTELE RESEPTI
Kuinka resepti onnistui?

Inspiroidu

Reseptejä

Picture - Hero image

Reseptin ainesosat

Pohja
200 gvoita
2 dlsokeria
2 tlDr. Oetker Sitruuna-aromia
4 kplkananmunaa
3 dlvehnäjauhoja
1 tlDr. Oetker Leivinjauhetta
1 psDr. Oetker Pakkaskuivattua Vadelmaa
Täyte
3 kplDr. Oetker Liivatelehteä
250 gmaitorahkaa
1 dlsokeria
1 kplsitruunaa
2 dlvispikermaa
200 gvadelmia
Kuorrute ja koristelu
4 dlvispikermaa
1 psDr. Oetker Cream fix -jauhetta
2 rkltomusokeria
Dr. Oetker Punaista geeliväriä
Dr. Oetker Freeze-dried Raspberry -pakkaskuivattua vadelmaa
marenkeja

Näytä tuotteet

Picture - Dr. Oetker Sitruuna-aromia
Picture - Dr. Oetker Leivinjauhetta
Picture - Dr. Oetker Pakkaskuivattua Vadelmaa
Picture - Dr. Oetker Liivatelehteä
Picture - Dr. Oetker Cream fix -jauhetta
Picture - Dr. Oetker Punaista geeliväriä
Picture - Dr. Oetker Freeze-dried Raspberry -pakkaskuivattua vadelmaa
1

Esivalmistelut

Pingota leivinpaperi kahteen irtopohjavuokaan (halk. 15 cm). Vuoraa myös reunat leivinpaperilla. Esilämmitä uuni 175 asteiseksi (kiertoilma 160 astetta).

2

Pohja

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Lisää sitruuna-aromi. Vatkaa joukkoon kananmunat yksitellen. Jos seos uhkaa juoksettua, lisää jokaisen munan kanssa 1 rkl vehnäjauhoja. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja kääntele voivaahtoon yhdessä vadelmarouheen kanssa. Jaa taikina vuokiin ja paista noin 30–40 minuuttia tai kunnes kakkuun painettuun puutikkuun ei tartu enää raakaa taikinaa. Anna pohjien jäähtyä vuoassaan ja kumoa sitten ritilälle jäähtymään täysin.

3

Täyte

Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Sekoita rahka ja sokeri yhteen. Raasta joukkoon huolellisesti pestyn sitruunan kuori. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Kuumenna puolen sitruunan mehu ja liuota siihen pehmenneet liivatteet. Kaada liivateseos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen rahkaseokseen. Kääntele joukkoon kermavaahto. 


Leikkaa kakkupohjat kahteen osaan. Aseta ensimmäinen pohja tarjoiluvadille irtopohjavuoan reunuksen sisään. Levitä päälle kolmasosa täytteestä ja kourallinen vadelmia. Toista sama vielä kaksi kertaa ja nosta viimeinen pohja kakun kanneksi. Anna kakun hyytyä kylmässä muutama tunti, mieluiten yön yli.

4

Kuorrutus ja koristelu

Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Lisää cream fix ja tomusokeri ja vatkaa kuohkeaksi. Värjää puolet kermasta vaaleanpunaiseksi. Siirrä kermat pursotinpusseihin ja pursota vuorotellen renkaiksi kakun ympärille. Tasoita pinta esim. palettiveitsellä. Pursota kermasta kakun päälle ruusukkeita. Viimeistele kakku vadelmarouheella ja marengeilla.