Flag

Päärynä-limejuustokakku

10 - 12 annosta
Keskitasoinen
60 minuuttia
Kaurakekseistä ja pistaasipähkinöistä syntyy maukas pohja, päärynästä ja tuorejuustosta mainio täyte sekä limestä raikas kuorrute tähän kakkuun.
LISÄTIETOJA
Tarkempia tietoja
Picture -
Picture -
ARVOSTELE RESEPTI
Kuinka resepti onnistui?

Inspiroidu

Reseptejä

Picture - Hero image

Reseptin ainesosat

Pohja
180 gkaurakeksejä
50 gpistaasipähkinöitä suolattomia
120 gvoita
Päärynäsose
5 kplDr. Oetker Liivatelehteä Luomu
3 kplpäärynää
2 rklruokosokeria
1 tlTaylor & Colledge Vanilla Paste vaniljatahnaa
0,5 tlDr. Oetker Sitruuna-aromia
Tuorejuustotäyte
1 tlDr. Oetker Sitruuna-aromia
500 gmaustamatonta tuorejuustoa
150 gmaustamatonta jogurttia (rasvaa 10 %)
150 gruokosokeria
1 tlTaylor & Colledge Vanilla Paste vaniljatahnaa
Limekiille
4 kplDr. Oetker Luomu Liivatelehteä
1 dllimenmehua (noin 3:n limen mehu)
about 5 rklruokosokeria
Dr. Oetker Vihreää Elintarvikeväriä noin 2-3 tippaa

Näytä tuotteet

Picture - Dr. Oetker Liivatelehteä Luomu
Picture - Taylor & Colledge Vanilla Paste vaniljatahnaa
Picture - Dr. Oetker Sitruuna-aromia
Picture - Dr. Oetker Sitruuna-aromia
Picture - Taylor & Colledge Vanilla Paste vaniljatahnaa
Picture - Dr. Oetker Luomu Liivatelehteä
Picture - Dr. Oetker Vihreää Elintarvikeväriä noin 2-3 tippaa
1

Keksipohja

Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla. Murusta keksit hienoksi muruksi. Rouhi pistaasit hienoksi ja sekoita keksi muruihin. Lisää sulatettu voi ja sekoita tasaiseksi massaksi. Levitä keksimassa vuoan pohjalle ja painele tiiviiksi. Nosta jääkaappiin.

2

Päärynäsose

Laita liivatelehdet turpoamaan kylmään veteen. Kuori ja kuutioi päärynät kattilaan. Lisää ruokosokeri, vaniljatahna ja sitruuna-aromi. Keitä hiljalleen 10-15 minuuttia. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi soseeksi. Purista liivatteesta ylimääräinen neste ja sekoita liivatteet kuumaan soseeseen. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

3

Tuorejuustotäyte

Vatkaa kaikki täytteen ainekset kulhossa tasaiseksi massaksi. Lisää päärynäsose sekoittaen tasaiseksi. Kaada massa keksipohjan päälle ja tasoita. Anna jähmettyä jääkaapissa vähintään 3 tuntia.

4

Limekiille

Laita liivatelehdet turpoamaan kylmään veteen. Kuumenna limemehu ja ruokosokeri höyryävän kuumaksi. Purista liivatteista ylimääräinen vesi ja sekoita mehuun. Anna jäähtyä huoneenlämpöön ja lisää elintarvikeväriä sen verran, että väri on raikkaan vaaleanvihreä. Kaada kiille varoen vuoassa olevan juustokakun päälle. Anna kovettua jääkaapissa vähintään 30 minuutin ajan.

5

Koristelu

Irroita kakku varoen vuoasta ja siirrä tarjoiluvadille. Koristele rouhituilla pistaasipähkinöillä ja tuoreilla sitruunamelissan lehdillä.