Flag

Paras toffeejuustokakku

8 - 10 palaa
Keskitasoinen
60 minuuttia
Kaunis juustokakku, jonka jokaisessa kerroksessa maistuu makea karamelli. Kruunaa toffeisen kakun pinta näyttävillä, mutta helpoilla koristeilla.
LISÄTIETOJA
Tarkempia tietoja
Picture -
Picture -
ARVOSTELE RESEPTI
Kuinka resepti onnistui?

Inspiroidu

Reseptejä

Picture - Hero image

Reseptin ainesosat

Pohja
100 gvoita sulatettuna suolattua
200 gDigestive-keksejä
100 gfudgepaloja - säästä muutama koristeluun
Juustokakkutäyte
2 kplDr. Oetker Luomu Liivatelehteä
0,5 dltäysmaitoa
75 gDr. Oetker Toffeekastiketta (hieman alle 1 dl)
200 gmaustamatonta tuorejuustoa (esim. Philadelphia)
50 gtomusokeria (hieman alle 1 dl)
2 tlTaylor & Colledge Vanilla Paste vaniljatahnaa
2 dlvispikermaa
Toffeekiille
3 kplDr. Oetker Luomu Liivatelehteä
2 dlkylmää vettä
100 gDr. Oetker Toffeekastiketta
Korallikoristeet
1 rklvehnäjauhoja (10 g)
0,75 dlvettä (80 g)
2 rklrypsiöljyä (25 g)
1 - 2 tlDr. Oetker Violettia geeliväriä
Dr. Oetker Sinistä geeliväriä
Koristeluun
50 gDigestive-keksejä
tuoreita marjoja (mustikoita, karhunvatukoita ja mustaherukoita)
1Dr. Oetker Soft Silver Pearls -koristerakeita

Näytä tuotteet

Picture - Dr. Oetker Luomu Liivatelehteä
Picture - Taylor & Colledge Vanilla Paste vaniljatahnaa
Picture - Dr. Oetker Luomu Liivatelehteä
Picture - Dr. Oetker Violettia geeliväriä
Picture - Dr. Oetker Sinistä geeliväriä
Picture - Dr. Oetker Soft Silver Pearls -koristerakeita
1

Pohja

Sulata voi miedolla lämmöllä. Sekoita keksit ja pieneksi rouhitus fudgepalat jauhomaiseksi seokseksi monitoimikoneessa. Säästä muutama fudgepala koristeluun. Sekoita voi ja keksiseos yhteen.


Päällystä leivinpaperilla kakkuvuoan pohja ja vuoraa reunat kakkumuovilla. Levitä keksiseos tasaisesti vuoan pohjalle ja painele pohja tiiviiksi. Laita sen jälkeen vuoka pakastimeen täytteen valmistamisen ajaksi.

2

Juustokakkutäyte

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 10 minuuttia. Sekoita maito ja Toffeekastike pienessä kattilassa ja kuumenna niin, että seos on tasainen. Ota kattila pois levyltä. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sekoita ne toffeeseokseen. Anna seoksen jäähtyä.


Sekoita tuorejuusto, tomusokeri ja vaniljatahna yhteen isossa kulhossa. Vatkaa kerma kevyeksi vaahdoksi toisessa kulhossa. Sekoita kevyesti jäähdytetty toffeekastike tuorejuustoseokseen. Kääntele kermavaahto varovasti tuorejuuston joukkoon kaavinta apuna käyttäen. Levitä juustokakkutäyte keksipohjan päälle ja tasoita pinta sileäksi. Laita kakku pakastimeen kiilteen valmistamisen ajaksi.

3

Toffeekiille

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 10 min. Kaada vesi ja Toffeekastike pieneen kattilaan. Kuumenna kunnes seos on tasainen. Purista ylimääräinen vesi pois liivatelehdistä ja sekoita kastikkeen joukkoon. Laita kiilleseos pakastimeen noin 10 minuutiksi - lämpötilan pitäisi laskea suunnilleen 35 asteeseen.


Ota kakku pois pakastimesta ja kaada jäähtynyt kiille kakun päälle. Käytä tarvittaessa apunasi ruokalusikkaa. Laita kakku takaisin pakastimeen noin 10 minuutiksi. Siirrä sen jälkeen kakku jääkaappiin ja anna tekeytyä minimissään 4 tuntia.

4

Korallikoristeet

Sekoita jauhot, vesi ja öljy yhteen kulhossa. Lisää violettia geeliväriä ja sitten hieman sinistä geeliväriä, jotta saisit mustikan väriä kuvaavan massan. Kaada noin puolet massasta lämpimälle pannulle ja paista tasaisella lämmöllä. Koralli on valmis, kun öljyä ei enää roisku pintaan. Koralli ei saa kuitenkaan muuttua ruskeaksi. Ota koralli varovasti pois pannulta. Aseta valmis koralli leivinpaperille ja anna sen jäähtyä. Pilko koralli varovasti pienempiin osiin.

5

Koristelu

Asettele murskatut keksit puolikuun muotoon kakun toiselle reunalle. Ripottele fudgepalat, tuoreet marjat ja hopeahelmet puolikuun ympärille. Viimeistele kakku korallikoristein.