Flag

Laskiaispullakakku

15 annosta
Keskitasoinen
480 minuuttia
Laskiaispullan makuinen juustokakku! Resepti, jossa pullan päällä on reilusti vadelma- ja mantelitäytettä.
LISÄTIETOJA
Tarkempia tietoja
Picture -
Picture -
ARVOSTELE RESEPTI
Kuinka resepti onnistui?

Inspiroidu

Reseptejä

Picture - Hero image

Reseptin ainesosat

Pohja
50 gvoita
2 dlvehnäjauhoja
0,5 dlsokeria
1 tlDr. Oetker Leivinjauhetta
1 tlkardemummaa
0,25 tlsuolaa
1 dlmaitoa
1 kplkananmunaa
Mantelitäyte
3 kplDr. Oetker Liivatelehteä
200 gDr. Oetker Mantelimassaa
0,5 dlsokeria
4 dlkuohukermaa
1 tlTaylor & Colledge Vanilla Paste vaniljatahnaa
2 rklvettä
Vadelmatäyte
300 gvadelmia
1 dlsokeria
4 kplDr. Oetker Liivatelehteä
3 dlkuohukermaa
1 tlTaylor & Colledge Vanilla Paste vaniljatahnaa
Koristelu
2 dlkuohukermaa
1 tlTaylor & Colledge Vanilla Paste vaniljatahnaa
50 gDr. Oetker Mantelilastuja
3 rklDr. Oetker Pakkaskuivattua Vadelmaa
vadelmia

Näytä tuotteet

Picture - Dr. Oetker Leivinjauhetta
Picture - Dr. Oetker Liivatelehteä
Picture - Dr. Oetker Mantelimassaa
Picture - Taylor & Colledge Vanilla Paste vaniljatahnaa
Picture - Dr. Oetker Liivatelehteä
Picture - Taylor & Colledge Vanilla Paste vaniljatahnaa
Picture - Taylor & Colledge Vanilla Paste vaniljatahnaa
Picture - Dr. Oetker Mantelilastuja
Picture - Dr. Oetker Pakkaskuivattua Vadelmaa
1

Esivalmistelut

Vuoraa irtopohjavuoka (halk. 22 cm) leivinpaperilla. Kuumenna uuni 200 ℃:seen.

2

Pohja

Sulata voi. Mittaa vehnäjauho, sokeri, leivinjauhe, kardemumma ja suola kulhoon ja sekoita yhteen. Lisää voi, maito ja kananmuna ja sekoita tasaiseksi, mutta älä vaivaa taikinaa. Kaada taikina vuokaan. Paista noin 15 minuuttia tai kunnes pulla on keskeltä kypsä. Anna jäähtyä.

3

Mantelitäyte

Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Soseuta mantelimassa, sokeri, vaniljatahna ja 1 dl kermaa tasaiseksi tahnaksi. Vatkaa loput kermasta pehmeäksi vaahdoksi ja kääntele mantelimassatahna kermavaahdon joukkoon. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja liuota siihen pehmenneet liivatteet. Kaada liivateseos ohuena nauhana mousseen koko ajan sekoittaen. Kaada täyte jäähtyneen pohjan päälle. 

4

Vadelmatäyte

Mittaa vadelmat ja sokeri kattilaan. Kuumenna miedolla lämmöllä, kunnes vadelmista irtoaa nestettä. Jos käytät ulkomaisia vadelmia, keitä vadelmia 3 minuuttia. Paseeraa vadelmat siivilän läpi, jotta saat sileää sosetta. Anna soseen jäähtyä hetki, ettei se sulata kermavaahtoa.

Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Kuumenna 3 rkl vadelmasosetta ja liuota siihen pehmenneet liivatteet. Sekoita liivateseos vadelmasoseen joukkoon. Kääntele kerma vadelmasoseen joukkoon kolmessa erässä. Kaada vadelmatäyte mantelimassatäytteen päälle ja anna jähmettyä jääkaapissa seuraavaan päivään. 

5

Koristelu

Irrota hyytynyt kakku vuoastaan ja siirrä tarjoilualustalle. Vatkaa kerma ja vaniljatahna kuohkeaksi vaahdoksi ja pursota kakun päälle. Viimeistele kakku mantelilastuilla, vadelmarouheella ja tuoreilla vadelmilla.