Flag

Vegaaninen kurpitsajuustokakku

16 palaa
Keskitasoinen
170 minuuttia
Vegaaninen juustokakku resepti, jossa kurpitsa saa makuparikseen appelsiinin ja pähkinät.
LISÄTIETOJA
Tarkempia tietoja
Picture -
Picture -
ARVOSTELE RESEPTI
Kuinka resepti onnistui?

Inspiroidu

Reseptejä

Picture - Hero image

Reseptin ainesosat

Pohja
150 gkivettömiä taateleita
90 gsaksanpähkinöitä
90 gkurpitsansiemeniä
Kurpitsatäyte
200 gkurpitsaa Hokkaido
150 gcashewpähkinöitä
5 dlappelsiinimehua ilman lisättyä sokeria
1 tlTaylor & Colledge Vanilla Extract vaniljauutetta tai yhden vaniljatangon siemenet
1,2 dlvaahterasiirappia
1 tlkanelia
suolaa ripaus
0,6 dlkookosöljyä
Koristelu
1 kplappelsiinia
10 gkurpitsansiemeniä rouhittuna

Näytä tuotteet

Picture - Taylor & Colledge Vanilla Extract vaniljauutetta tai yhden vaniljatangon siemenet
1

Pohja

Hienonna saksanpähkinät ja kurpitsansiemenet tehosekoittimessa. Pilko taatelit pieniksi paloiksi, lisää pähkinäseokseen ja sekoita tasaiseksi massaksi tehosekoittimessa. Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 21 cm) pohja leivinpaperilla, levitä pähkinä-taateliseos tasaisesti vuokaan ja aseta jääkaappiin viilenemään noin 20 minuutiksi.

2

Täyte

Valmista kurpitsatäyte. Pese kurpitsa ja taputtele se kuivaksi. Pilko kurpitsa sitten suuriksi paloiksi ja raasta palat raastinraudalla. Kaada appelsiinimehu, cashewpähkinät ja kurpitsaraaste kattilaan. Anna kiehahtaa ja keitä sitten kokoon hauduttamalla seosta miedolla lämmöllä noin 30 minuuttia. Sekoita silloin tällöin.


Lusikoi seos tehosekoittimeen ja lisää joukkoon vaniljauute, vaahterasiirappi, kaneli, suola ja kookosöljy. Sekoita suurimmalla teholla noin minuutin ajan. Levitä täyte tasaisesti kakkupohjan päälle. Aseta kakku pakastimeen noin 120 minuutiksi.
 

3

Koristelu

Kuori appelsiini ja poista valkoinen aluskuori kokonaan. Erota lohkot toisistaan. Ota kakku pakastimesta noin 20 minuuttia ennen tarjoilua ja koristele appelsiinilohkoilla ja kurpitsansiemenillä.