Flag

Mansikkajuustokakku

about 12 - 14 palaa
Keskitasoinen
90 minuuttia
Täyteläisen vaniljainen juustokakku ja mansikkakiille. Näyttävä kakku sopii kesäisiin juhliin.
LISÄTIETOJA
Tarkempia tietoja
Picture -
Picture -
ARVOSTELE RESEPTI
Kuinka resepti onnistui?

Inspiroidu

Reseptejä

Picture - Hero image

Reseptin ainesosat

Pohja
100 gvoita
330 gDigestive-keksejä
1 psDr. Oetker Mantelirouhetta
Täyte
10 - 12 kplmansikoita
6 kplDr. Oetker Liivatelehteä
400 gmaustamatonta tuorejuustoa
1 tlTaylor & Colledge Vanilla Paste vaniljatahnaa
1,5 dlranskankermaa
2 dltomusokeria
4 dlvispikermaa
Kiille
3 kplDr. Oetker Liivatelehteä
3 dlmansikkamehua
2 tlDr. Oetker Punaista Elintarvikeväriä
Koristelu
marenkeja
tuoreita mansikoita
sitruunamelissan lehtiä

Näytä tuotteet

Picture - Dr. Oetker Mantelirouhetta
Picture - Dr. Oetker Liivatelehteä
Picture - Taylor & Colledge Vanilla Paste vaniljatahnaa
Picture - Dr. Oetker Liivatelehteä
Picture - Dr. Oetker Punaista Elintarvikeväriä

Keksipohja

Vuoraa irtopohjaisen kakkuvuoan pohja leivinpaperilla. Reunat voi suojata siihen tarkoitetulla reunamuovilla. Sulata voi. Murskaa keksit monitoimikoneessa. Lisää voi ja sekoita tasaiseksi. Levitä massa tasaisesti vuoan pohjalle. Nosta jääkaappiin siksi aikaa, kun valmistat täytteen.


Täyte

Liota liivatelehdet kylmässä vedessä noin 10 minuutin ajan. Sekoita kulhossa tuorejuusto, ranskankerma, vaniljatahna ja tomusokeri. Purista liivatteista ylimääräinen vesi ja kuumenna ne pienessä astiassa mikrossa tai vesihauteessa. Lisää tuorejuustomassaan ohuena nauhana voimakkaasti sekoittaen. Vaahdota kerma vaahdoksi ja lisää tuorejuustomassaan varovasti nostellen. Kaada täyte pohjan päälle vuokaan. Anna jähmettyä jääkaapissa tunnin ajan.


Kiille

Liota liivatelehdet kylmässä vedessä noin 10 minuutin ajan. Purista liivatteista ylimääräinen vesi. Kuumenna 1 dl mansikkamehua ja liivatteet mikroaaltouunissa tai vesihauteessa. Lisää loppu mehu sekä punaista elintarvikeväriä oman maun mukaan kauniin värin aikaan saamiseksi. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja kaada varoen tuorejuustotäytteen päälle. Anna hyytyä vielä vähintään tunnin verran.


Koristelu

Irrota kakku varoen vuoasta ja nosta tarjoiluvadille. Koristele kakku juuri ennen tarjoilua mansikoilla, marengeilla ja sitruunamelissan lehdillä.