Flag

Vegaaninen raparperijogurttikakku

about 10 - 14 palaa
Keskitasoinen
60 minuuttia
Gluteeniton ja vegaaninen juustokakku, jossa on pohjana raakakakku, välissä kookoksen makuinen jogurttitäyte ja päällä raikas raparperikerros.
LISÄTIETOJA
Tarkempia tietoja
Picture -
Picture -
ARVOSTELE RESEPTI
Kuinka resepti onnistui?

Inspiroidu

Reseptejä

Picture - Hero image

Reseptin ainesosat

Pohja
1 psDr. Oetker Kokonaisia kuorittuja manteleita (50g)
50 gkivettömiä taateleita
0,5 dlkookosöljyä (50 g)
50 gtummaa suklaata
2 rklvaahterasiirappia
1,5 dlkaurahiutaleita
Jogurttitäyte
400 mlkookosmaitoa (tölkissä)
2 rkltomusokeria
250 gsoijajogurttia tai kookosjogurttia
2 rklsitruunamehua
2 dlvesi
3 psDr. Oetker Vegegeliä
Raparperikiille
300 graparperinpaloja
0,5 dlsokeria (esimerkiksi kookossokeria)
1 tlTaylor & Colledge Vanilla Paste vaniljatahnaa
0,5 kplsitruunaa (1/2 sitruunan mehu)
2 rklvesi tai seljankukkasiirappia
1 psDr. Oetker Vegegeliä
0,75 dlvesi

Näytä tuotteet

Picture - Dr. Oetker Kokonaisia kuorittuja manteleita (50g)
Picture - Dr. Oetker Vegegeliä
Picture - Taylor & Colledge Vanilla Paste vaniljatahnaa
Picture - Dr. Oetker Vegegeliä
1

Esivalmistelut

Laita kookosmaitotölkki jääkaappiin yön yli. Vuoraa irtopohjavuoka (20cm) leivinpaperilla.

2

Pohja

Laita kaikki kakkupohjan ainekset monitoimikoneeseen ja sekoita, kunnes massa on tasaista. Kaada massa irtopohjavuokaan ja painele pohja tasaiseksi lusikan avulla. Laita pohja jääkaapiin noin tunniksi.


Jogurttitäyte

Ota kookosmaito pois jääkaapista ja kaavi vain jähmettynyt osa käyttöön. Sekoita kova kookosmaito soija- tai kookosjogurtin kanssa ja lisää tomusokeri ja sitruunanmehu. Sekoita kattilassa Vegegel ja 2 dl kylmää vettä ja kuumenna seosta, kunnes se kirkastuu ja paksuuntuu. Ota kattila pois levyltä ja lisää joukkoon ensin 2 rkl jogurttiseosta ja sitten lisää seos jogurttin joukkoon. Kaada täyte pohjan päälle ja laita se jääkaappiin.


Raparperikiille

Kuori raparperi ja pilko se noin 1 cm paksuisiksi paloiksi. Laita kattilaan raparperit, sokeri, sitruunanmehu ja vesi tai siirappi ja kuumenna noin 10 minuuttia keskilämmöllä. Sekoita toisessa kattilassa Vegegel ja vesi ja kuumenna seosta, kunnes se kirkastuu ja paksuuntuu. Lisää joukkoon ensin 1-2 rkl raparperikonmpottia ja sekoita sitten kompotin sekaan. Anna seoksen jäähtyä ja kaada sitten jogurttikerroksen päälle.


Laita kakku jääkaappiin minimissään 4 tunniksi, mieluusti yön yli. Irroita varovasti irtopohjavuoasta ennen tarjoilua.