Flag
Inspiraatio
Lasten kanssa leipominen on hauskaa yhteistä tekemistä

Lasten kanssa leipominen on hauskaa yhteistä tekemistä. Pikkukokit auttavat mielellään keittiössä ja hyvillä esivalmisteluilla voi välttää pahimman kaaoksen. Perheen pienimpien kanssa keittiössä syntyy paljon muutakin kuin makeita leivonnaisia. Leipominen ja ruoanlaitto onkin hauskaa yhteistä ajanvietettä. Olemme koonneet tällä sivulle reseptivinkkejä lasten kanssa leipomiseen sekä hieman isommille lapsille itsenäiseen puuhasteluun keittiössä!

Aamupalareseptejä päivän alkuun

Päivä alkaa aamupalasta!

Helppo ja nopea aamupala, esimerkiksi illalla valmiiksi tehty smoothie, sopii kiireisiin arkiaamuihin. Kun aikaa on enemmän, voi aamupalaankin panostaa enemmän.

Runsas aamiainen voi sisältää vaikka herkkuvohveleita tai lettuja. Nappaa talteen aamupalareseptit ja aloita koko perheen päivä runsaalla aamiaisella! 

Tee itse välipala

Välipala on terveellinen tapa!

Kun välipalan osaa valmistaa itse, tulee varmistettua, että lounaan ja päivällisen välissä tulee syötyä jotain eikä ruokailuväli veny turhan pitkäksi. Helpot välipalat koululainen osaa valmistaa itse!

Leivotaan leipää

Leivotaan leipää

Kotitekoisen leivän voi leipoa joko kuivahiivalla tai tuorehiivalla. Kuivahiivaa on useimmiten kuiva-ainekaapissa, joten sen käyttö ainakin kannattaa opetella lasten kanssa.

Hiiva kohottaa taikinan pilkkomalla tärkkelystä. Kohoavan taikinan seuraaminen onkin jännittävää puuhaa. Kuin kotitalouden oppitunti kotikeittiössä!

Lapset leipovat itse

Itse tehty on parasta!

Osaako lapset lukea reseptejä? Entä noudattaa ohjeita?  Tottakai!

 

Helpot reseptit joissa on yksityiskohtaiset valmistusohjeet, luonnistuvat lapsilta myös ilman vanhemman apua. Reseptien lukeminen ja ohjeiden noudattaminen ovat kuin mikä tahansa annetun ohjeen seuraaminen jota voi harjoitella koti-keittiössä.

Picture -
Picture -
Reseptejä lastenjuhliin