Flag

Mustikka-vaniljapuustit hapanjuuresta

20 kappaletta
Helppo
180 minuuttia
Leivo herkulliset korvapuustit hapanjuuritaikinasta mustikalla ja vaniljalla täytettynä, nopeasti Dr. Oetker Kuivattu hapanjuuri ja hiiva -seoksella.
Hapanjuuri tuo Mustikka-vaniljapuusteihin sitkoisen ilmavan rakenteen ja syvän herkullisen maun. Dr. Oetker Kuivattu hapanjuuri ja hiiva -seoksella hapanjuurileipominen on äärimmäisen helppoa ja nopeaa, ilman juuren hoitamista. Seoksen hyvien ominaisuuksien ansiosta pullat kohoavat täydellisen ...
LISÄTIETOJA
Tarkempia tietoja
Picture -
Picture -
ARVOSTELE RESEPTI
Kuinka resepti onnistui?

Inspiroidu

Reseptejä

Picture - Hero image

Reseptin ainesosat

Pullataikina
1 psDr. Oetker Kuivattu hapanjuuri ja hiiva -seosta
550 gvehnäjauhoja
4 dlhaaleaa vettä tai maitoa
1 rklDr. Oetker Kardemummaa, jauhettua
1,5 dlsokeria
1 tlsuolaa
125 gvoita tai margariinia
Täyte
4 dlmaitoa
1 psDr. Oetker Paistonkestävää Vaniljakreemiä
3 dlpakastettuja mustikoita
2 rklperunajauhoja
Viimeistelyyn
1 kplkananmunaa
1Raesokeria koristeluun

Näytä tuotteet

Picture - Dr. Oetker Kuivattu hapanjuuri ja hiiva -seosta
Picture - Dr. Oetker Kardemummaa, jauhettua
Picture - Dr. Oetker Paistonkestävää Vaniljakreemiä
1

Valmistus

1. Sekoita keskenään hapanjuuripussin sisältö, jauhot, neste, kardemumma ja sokeri. Vaivaa taikinaa taikinakoukulla 5 minuutin ajan. Lisää suola ja pehmeä rasva ja vaivaa vielä 5 minuuttia.
 
2. Peitä kulho kelmulla ja anna taikinan kohota huoneenlämmössä noin 2 tuntia.
 
3. Valmista täyte mittaamalla maito ja vaniljakreemijauhe kulhoon. Vatkaa sähkövatkaimella 3 minuuttia ja anna kreemin tekeytyä jääkaapissa 10 minuuttia. Vatkaa kreemi uudelleen tasaiseksi. Pyörittele jäiset mustikat perunajauhoissa.
 
4. Jaa taikina kahteen osaan ja kauli osat noin 50 x 35 cm:n kokoisiksi levyiksi. Levitä vaniljatäyte levyjen päälle ja ripottele pinnalle perunajauhoissa kieritellyt, jäiset mustikat. Kääri taikina rullalle ja leikkaa rulla paloiksi. Aseta palat leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paina keskeltä peltiin asti. Kohota pullia liinan alla noin 20–30 minuuttia.
 
5. Kuumenna uuni 225 °C asteeseen. Voitele pullat kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista pullia noin 15–20 minuuttia tai kunnes ne ovat kypsiä.