Hiivaleipä tuorehiivasta
1 kappale
Helppo
60 minuuttia
Ihana vaalea leipäresepti tuorehiivasta.
Reseptin ainesosat
Valmistus
Leipätaikina
1 kpl
kananmunaa (keltuaiset ja valkuaiset eroteltuna)
2 dl
maitoa
50 g
tuorehiivaa
0,5 dl
sokeria
80 g
voita
suolaa
noin 8 dl
vehnäjauhoja
Vinkkejä
Vinkki: Jos leipä tummuu liikaa paiston aikana, peitä se alumiinifoliolla ja laita leipä takaisin uuniin. Leipä on valmis, kun se tuntuu ontolta pohjaan kopautettaessa.
Yhteensä :
60 minuuttia
Valmistus :
15 minuuttia
1
Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Lämmitä maito kattilassa kädenlämpöiseksi. Sekoita tuorehiiva haalean maidon joukkoon. Lisää sokeri, kananmunan keltuainen, voi ja suola. Lisää jauhot muutamassa osassa. Vaivaa taikinaa kunnes taikina on kimmoisaa, eikä se tartu kulhon reunoihin. Peitä kulho liinalla ja kohota taikina kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa noin tunnin ajan.
Vaivaa taikinaa kohotuksen jälkeen uudelleen ja muotoile leipä pyöreäksi. Kuumenna uuni tasalämmölle 180°C:seen tai 160°C:seen kiertoilmalle. Laita leipä leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja leikkaa veitsellä ristikko leivän päälle. Voitele leipä valkuaisella ja paista uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.
LISÄTIETOJA
Tarkempia tietoja
ARVOSTELE RESEPTI
Kuinka resepti onnistui?
ARVOSTELE RESEPTI
Kuinka resepti onnistui?
Inspiroidu
Reseptejä
Itsestään kovettuva savi koristeita varten![]()

15 MinHelppo
Itsestään kovettuva savi koristeita varten
15 MinHelppo
Itsestään kovettuva savi koristeita varten
Pannukakut![]()

20 MinHelppo
Pannukakut
20 MinHelppo
Pannukakut
Proteiiniaamupala![]()

20 MinHelppo
Proteiiniaamupala
20 MinHelppo
Proteiiniaamupala
Banaanileipä![]()

10 MinHelppo
Banaanileipä
10 MinHelppo
Banaanileipä
Hedelmäinen tuorepuuro![]()

40 MinHelppo
Hedelmäinen tuorepuuro
40 MinHelppo
Hedelmäinen tuorepuuro
Jogurtti-Toastit![]()

30 MinHelppo
Jogurtti-Toastit
30 MinHelppo
Jogurtti-Toastit
Nice cream bowl![]()

15 MinHelppo
Nice cream bowl
15 MinHelppo
Nice cream bowl
Seuraa meitä
Seuraa Dr. Oetkeria sosiaalisessa mediassa