Flag

Marenkivaahdolla kuorrutetut suklaavadelmamuffinit

12 - 14 kappaletta
Haastava
120 minuuttia
Vadelmatäytteisten suklaamuffinien päällä on kevyt marenki-suklaakuorrute.
LISÄTIETOJA
Tarkempia tietoja
Picture -
Picture -
ARVOSTELE RESEPTI
Kuinka resepti onnistui?

Inspiroidu

Reseptejä

Picture - Hero image

Reseptin ainesosat

Taikina
150 gvoita
0,5 dlkaakaojauhetta
2,5 dlsokeria
3 kplkananmunaa
3 dlvehnäjauhoja
2 tlDr. Oetker Leivinjauhetta
1 dlmaitoa
Täyte
100 gvadelmia (tuoreita tai pakastettuja)
1 rkltomusokeria
Marenkivaahto
0,5 dlvesi
1,75 dlsokeria
0,75 dlglukoosisiirappia
2 - 3 kplkananmunan valkuaista (100g)
1 rklsokeria
Koristeluun
250 gtummaa suklaata (tai maitosuklaata)
Dr. Oetker koristerakeita

Näytä tuotteet

Picture - Dr. Oetker Leivinjauhetta
1

Lämmitä uuni 200 asteeseen (kiertoilmauuni 175 asteeseen).

2

Sulata voi kattilassa. Lisää kaakaojauhe ja kuumenna. Vatkaa sokeri ja kananmunat kevyeksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Siivilöi joukkoon jauhot ja leivinjauhe. Sekoita taikinaan voi-kaakaoseos ja maito. Jaa taikina muffinivuokiin.

3

Paista muffineja 20–25 minuuttia. Jäähdytä ritilän päällä.

4

Soseuta vadelmat ja sekoita joukkoon vadelma-aromi ja tomusokeri. Tee kuhunkin muffiniin pieni syvennys esimerkiksi pienellä jäätelökauhalla ja täytä se vadelmasoseella.

5
Picture - Marenkisuklaamuffinit vaihe5.png

Kuumenna hiljalleen vesi, sokeri ja glukoosisiirappi kiehuvaksi kattilassa ja anna seoksen kiehua 5–8 minuuttia, kunnes se on 117-asteista. Kun lämpötila on lähes 117 astetta, aloita vatkaamaan valkuaisia kulhossa ja lisää joukkoon sokeri. Vatkaa voimakkaasti ja kaada samalla joukkoon kuuma siirappiseos ohuena nauhana ilman, että se osuu vispilään. Vatkaa, kunnes vaahto on kovaa, lisää sitten aromi ja jatka vatkaamista vielä hetki. Kaada vaahto pursottimeen ja pursota muffinien päälle palloksi. Anna muffinien levätä huoneenlämmössä vähintään tunnin ajan, jotta niiden pinta kuivuu hieman.

6
Picture - Marenkisuklaamuffinit vaihe 6.png

Sulata suklaa vesihauteessa. Sen on oltava juoksevaa ja lämmintä, muttei liian kuumaa. Kasta muffinit yksi kerrallaan sulatettuun suklaaseen ja kääntele samalla, jotta ylimääräinen suklaa valuu pois. Koristele halutessasi koristerakeilla.