
Marenkivaahdolla kuorrutetut suklaavadelmamuffinit
Näytä tuotteet
Lämmitä uuni 200 asteeseen (kiertoilmauuni 175 asteeseen).
Sulata voi kattilassa. Lisää kaakaojauhe ja kuumenna. Vatkaa sokeri ja kananmunat kevyeksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Siivilöi joukkoon jauhot ja leivinjauhe. Sekoita taikinaan voi-kaakaoseos ja maito. Jaa taikina muffinivuokiin.
Paista muffineja 20–25 minuuttia. Jäähdytä ritilän päällä.
Soseuta vadelmat ja sekoita joukkoon vadelma-aromi ja tomusokeri. Tee kuhunkin muffiniin pieni syvennys esimerkiksi pienellä jäätelökauhalla ja täytä se vadelmasoseella.
Kuumenna hiljalleen vesi, sokeri ja glukoosisiirappi kiehuvaksi kattilassa ja anna seoksen kiehua 5–8 minuuttia, kunnes se on 117-asteista. Kun lämpötila on lähes 117 astetta, aloita vatkaamaan valkuaisia kulhossa ja lisää joukkoon sokeri. Vatkaa voimakkaasti ja kaada samalla joukkoon kuuma siirappiseos ohuena nauhana ilman, että se osuu vispilään. Vatkaa, kunnes vaahto on kovaa, lisää sitten aromi ja jatka vatkaamista vielä hetki. Kaada vaahto pursottimeen ja pursota muffinien päälle palloksi. Anna muffinien levätä huoneenlämmössä vähintään tunnin ajan, jotta niiden pinta kuivuu hieman.
Sulata suklaa vesihauteessa. Sen on oltava juoksevaa ja lämmintä, muttei liian kuumaa. Kasta muffinit yksi kerrallaan sulatettuun suklaaseen ja kääntele samalla, jotta ylimääräinen suklaa valuu pois. Koristele halutessasi koristerakeilla.
Inspiroidu
Reseptejä
