Raparperi-mansikkapavlova
10 - 12 annosta
Helppo
180 minuuttia
Pavlova marenkijauheesta täytetään raparperi-mansikkasoseella ja tuoreilla mansikoilla.
Reseptin ainesosat
Valmistus
Täyte
250 g
raparperia
150 g
mansikoita
2 - 3 dl
sokeria
200 g
tuoreita mansikoita
5 dl
vispikermaa
Vinkkejä
Voit tehdä pavlovasta myös litteän, noin 1 cm korkean. Paista ohutta pavlovalevyä uunissa noin tunti.
Yhteensä :
180 minuuttia
Valmistus :
45 minuuttia
1
Valmista marenki pussin ohjeiden mukaisesti. Laita leivinpaperi uunipellin päälle. Lusikoi marengista pohja, joka on halkaisijaan noin 24 cm ja korkeudeltaan 5-6 cm. Painele lusikalla keskelle kolo täytteitä varten ja nosta marenkipohjan reunoja ylös. Paista 100 ° C: ssa noin 2 tuntia. Anna pohjan jäähtyä.
Keitä raparperi, mansikat, sokeri ja vaniljatahna. Lisää ensin osa sokerista ja maista sosetta. Lisää sokeria oman maun mukaan. Kuumenna 5-10 minuuttia keskilämmöllä ja soseuta tasaiseksi. Jäähdytä sose.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää halutessasi kaksi ruokalusikallista sokeria. Viipaloi mansikat.
Laita marenkipohja tarjoilulautaselle. Lusikoi päälle kermavaahto, raparperi-mansikkasose ja tuoreet mansikat. Tarjoile heti.
LISÄTIETOJA
Tarkempia tietoja
ARVOSTELE RESEPTI
Kuinka resepti onnistui?
ARVOSTELE RESEPTI
Kuinka resepti onnistui?
Inspiroidu
Reseptejä
Seuraa meitä
Seuraa Dr. Oetkeria sosiaalisessa mediassa