Erottele kahden kananmunan valkuiset ja keltuaiset. Valkuaisiin ei saa jäädä lainkaan keltuaista. Ota keltuaiset kahteen eri astiaan, toinen tarvitaan muropikkuleipiin.
Vaahdota valkuaiset ja suola kuivassa puhtaassa kulhossa kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri pienissä erissä koko ajan vaahdottaen kovaan valkuaisvaahtoon. Jatka vaahdottamista muutama minuutti vielä, kun kaikki sokeri on lisätty.
Laita pursotuspussiin tähtitylla. Piirrä geelivärillä muutama raita pursotuspussin sisäpinnalle. Valitse väri täytteen mukaan. Täytä pussi marenkivaahdolla varovasti. Pursota leivinpaperille pikkuleipien kokoisia pieniä marenkeja.
Paista marenkeja noin 60-80 asteisessa uunissa 1,5 – 2 tuntia kunnes ne ovat täysin kuivia. Jos marengit alkavat tummua, alenna lämpötilaa. Käytä mahdollisuuksien mukaan kiertoilmaa tai avaa uunin luukkua aika-ajoin kuivumisen nopeuttamiseksi. Kun marengit ovat sisältäkin rapeita siirrä ne jäähtymään ja aseta uuni 180 asteen lämpöön.
Valmista murotaikina marenkien ollessa uunissa. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää keltuainen voimakkaasti vaahdottaen.
Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri ensin keskenään ja lisää vaahtoon. Sekoita taikina varoen tasaiseksi. Laita taikina jääkaappiin vähintään 30 minuutiksi.
Pyöritä taikinasta pieniä palloja, joiden halkaisija on noin 1,5 cm. Laita pallot uunipellille leivinpaperin päälle väljästi ja paineja jokainen noin 0,5 cm paksuiseksi lantiksi sormin. Paista 180 asteisen uunin ylätasolla noin 10 minuuttia kunnes pikkuleivät ovat saaneet hieman väriä. Anna pikkuleipien jäähtyä täysin ennen täyttämistä.
Täytä pikkuleivät vasta juuri ennen tarjoilua. Laita sitruunatahnaa tai muuta hilloa jokaisen keksin alapinnalle noin 1/3 – ½ tl ja paina päälle samankokoinen marenki. Säilytä tarvittaessa suljetussa rasiassa huoneenlämmössä tai hieman viileämmässä, ei kuitenkaan jääkaapissa.
Inspiroidu