Flag

Suuret, pehmeät suklaapullat

about 8 - 10 kappaletta
Keskitasoinen
155 minuuttia
Suuret, pehmeät, makeat ja herkulliset suklaapullat - voiko olla parempaa?
Suklaapullat sopivat erinomaisesti tarjoiluun lasten syntymäpäivillä, tai ehkä vain arjen ilona. Tämän reseptin taikina on tehty kuivatusta hapanjuuresta, joka tekee makeista pullista ihanan mehukkaita.
LISÄTIETOJA
Tarkempia tietoja
Picture -
Picture -
ARVOSTELE RESEPTI
Kuinka resepti onnistui?

Inspiroidu

Reseptejä

Picture - Hero image

Reseptin ainesosat

Pehmeä taikina
2,25 dlmaitoa
75 gvoita
500 gvehnäjauhoja
0,7 dlsokeria
1 tlDr. Oetker Luomu Vaniljasokeria
2 tlsuolaa
1 psDr. Oetker Kuivattu hapanjuuri ja hiiva -seosta
1 kplkananmunaa
Viimeistely
1 kplkananmunaa
150 gDr. Oetker Tummasuklaanapit leivontaan tai Dr. Oetker Laivontamaitosuklaata
1Dr. Oetker Luomu Vaniljasokeria ripoteltavaksi

Näytä tuotteet

Picture - Dr. Oetker Luomu Vaniljasokeria
Picture - Dr. Oetker Kuivattu hapanjuuri ja hiiva -seosta
Picture - Dr. Oetker Tummasuklaanapit leivontaan tai Dr. Oetker Laivontamaitosuklaata
Picture - Dr. Oetker Luomu Vaniljasokeria ripoteltavaksi
1

Pehmeä taikina

Kuumenna maitoa ja voita, kunnes voi on sulanut ja seos on kädenlämpöistä.

Yhdistä jauhot, sokeri, vaniljasokeri, suola ja taikinajuuripussin sisältö kulhossa. Lisää maitoseos ja muna. Vaivaa taikinaa matalalla nopeudella koukuilla varustetulla käsivatkaimella tai monitoimikoneella, kunnes kaikki on sekoittunut. Vaivaa sitten keskinopeudella tai suurella nopeudella 6-8 minuuttia, kunnes taikina on pehmeää ja taipuisaa.

Kaada taikina keittiön pöydälle ja käännä se pyöreäksi palloksi. Siirrä kulhoon ja peitä muovikelmulla, anna kohota lämpimässä paikassa 1 tunti.

2

Muotoilu ja paistaminen

Picture - Store bløde chokoladeboller web pack

Nosta taikina pöydälle ja paina taikinaan syvennys. Vatkaa muna kuoppaan ja lisää suklaa. Ota terävä taikinalasta tai veitsi ja leikkaa taikina pieniksi paloiksi, samalla kun suklaa ja munat sekoittuvat hyvin taikinaan. Taikina muodostuu nyt monesta pienestä taikinapalasta. Taikinaa ei vaivata tasaiseksi palloksi, sen tulee olla epätasainen ja maalaismainen.

Jaa taikina 8-10 osaan ja nosta ne leivinpaperilla päällystetylle pellille. Tämä tehdään helpoimmin käyttämällä taikinakaavinta tai veistä lastana. Peitä suklaapullat muovikelmulla tai kostealla keittiöpyyhkeellä ja anna kohota n. 45 minuuttia.


Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen kohotusajan viimeisen neljänneksen aikana.

Ripottele pullille hieman vaniljasokeria ja paista 12-15 minuuttia, kunnes pullat ovat vaaleanruskeita ja kypsiä. Anna jäähtyä ritilällä.


Vinkki!

Suklaapullat maistuvat parhaimmilta paistopäivänä. Jos pullia jää yli, kasta ne pieneen määrään vettä ja lämmitä hetki uunissa ja ne maistuvat melkein kuin vastaleivotuilta. Pullat voidaan myös pakastaa.