Sacherkakku

(1)
Sinun arviosi Kiitos arviostasi!
    (Ei minun makuuni)
    (Menettelee)
    (Ihan ok)
    (Todella hyvä)
    (Täydellinen)

Herkullinen Sacherkakku on perinteinen itävaltalainen kakkuresepti. Herkullinen suklaan ja aprikoosin yhdistelmä vie kielen mennessään! Kakku on helppo valmistaa myös gluteenittomana.

noin 12 palaa

Vaikeustaso 2 80 Minuuttia

Ainekset

Ainekset

reseptiin Sacherkakku

100 g voita
4 kpl kananmunaa
2 dl sokeria
4 rkl kaakaojauhetta
200 g tummaa suklaata
1 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl Dr. Oetker Leivinjauhetta

Kostutus:

1 - 1 ½ dl maitoa

Täyte:

150 g aprikoosimarmeladi

Kuorrutus:

50 g voita
½ dl kuohu- tai vispikermaa
125 g tummaa suklaata
½ - ¾ tl Dr. Oetker Rommiaromia

Valmistus

Valmistus

1

Voitele ja jauhota halkaisijaltaan 24 cm:n vuoka korppu- tai vehnäjauhoilla.Sulata margariini.Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.Lisää vaahtoon sulatettu ja jäähdytetty margariini.Rouhi suklaa pieniksi paloiksi ja lisää seokseen.Siivilöi kaakaojauhe vehnäjauhojen sekaan ja sekoita kaikki kuivat aineet keskenään.Lisää jauhot kevyesti nostellen taikinan sekaan.

Kiertoilmauuni: 170°C

Asetukset: keskitasolla

Paistoaika: n. 45 min.

2

Kaada taikina vuokaan ja paista uunissa. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä.Halkaise jäähtynyt kakkupohja kahteen osaan ja kostuta kakkulevyt maidolla.Levitä aprikoosimarmeladi toisen kakkulevyn päälle ja nosta toinen kakkulevy marmeladin päälle.Kuumenna rasva ja kerma kattilassa melkein kiehuvaksi. Paloittele suklaa kulhoon ja kaada rasva-kermaseos päälle. Lisää rommiaromi. Sekoittele kunnes suklaapalat ovat täysin sulaneet joukkoon. Kaada kuorrutus kakun pinnalle. Levitä kuorrutus lastalla kakun pinnalle ja reunoille. Halutessasi voit koristella kakun Dr. Oetker Suklaanmakuisilla strösseleillä.Peitä kakku kuvulla ja siirrä se jääkaappiin ja anna maustua muutamia tunteja tai seuraavaan päivään. Tarjoa kermavaahdon tai vaniljakastikeen kanssa.

Gluteeniton Sacherkakku valmistuu helposti vaihtamalla ohjeen vehnäjauhot gluteenittomaan kakkujauhoseokseen.

Ravintosisältö: reseptiin Sacherkakku

per annos / kappale per 100 g / ml
Energia 1566kJ
478kcal
1366kJ
417kcal
Rasva 22g 19g
Hiilihydraatit 28g 24g
Proteiini 5.4g 4.7g